Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πένθος στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας

Πένθος στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας

0

Κατέρρευσε καθώς πραγματοποιούσε την προπόνησή της. Σε ανακοπή καρδιάς αποδίδεται ο θάνατός της, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

 Την απώλεια μιας 21χρονης φοιτήτριας θρηνεί η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, καθώς η φοιτήτρια που βρισκόταν στο 3ο έτος των σπουδών της έχασε απρόσμενα τη ζωή της εν ώρα προπόνησης.

Η νεαρή φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο ταρτάν των διαδρομών στίβου το απόγευμα της Τρίτης. Αμέσως έσπευσε γιατρός που βρισκόταν κοντά καθώς και το ΕΚΑΒ ωστόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και διακομίσθηκε, ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Χθες διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από όπου προέκυψε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς. Τα αποτελέσματα του ιστολογικού και τοξικολογικού ελέγχου ενδεχομένως να καθορίσουν την αιτία που την προκάλεσε.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές, αναφέροντας: «η Διοίκηση και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκαν με βαθιά οδύνη τον αδόκητο θάνατο της Γεωργίας, τριτοετούς φοιτήτριας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, μετά το άκουσμα της θλιβερής είδησης, εξέφρασαν τη θλίψη τους για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια της Γεωργίας και αποφάσισαν:

– να διαβιβαστούν από τον Πρύτανη, εκ μέρους της διοίκησης και του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας

– να αποσταλεί στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία».

Η ανακοίνωση του ΤΕΦΑΑ για τον θάνατο της φοιτήτριας αναφέρει: «Ανείπωτος o πόνος για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που αποχαιρετά ένα μέλος της οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού, την αθλήτρια Γεωργία Σολανάκη με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 21 ετών στο πανεπιστημιακό στάδιο, στο οποίο πραγματοποιούσε τις προπονήσεις της.

Η Γεωργία Σολανάκη σπούδαζε στο 3ο έτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό και την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη προπόνησή της, για άγνωστο λόγο έχασε τις αισθήσεις της και όταν μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

‘’Καλό σου ταξίδι, Γεωργία… δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τη θλίψη και αυτόν τον βουβό πόνο που νιώθουμε όλοι στην καρδιά μας… Καλό Παράδεισο να έχεις…’’

Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συγκλονισμένη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της φοιτήτριας Γεωργίας Σολανάκη για τον αδόκητο χαμό της».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…