Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πέννες αλά νόρμα

Πέννες αλά νόρμα

0

-1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια 3 εκ.

-3 κουτ σούπας ε.π. ελαιόλαδο

-½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

-1 μεγάλη σελίδα σκόρδο, λιωμένη

-1 πρέζα μπούκοβο καυτερό

-400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα κονκασέ ή ντομάτες ώριμες στην εποχή τους

-200 γρ. πέννες

-20 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη, για το σερβίρισμα

-1 χούφτα φύλλα βασιλικού

-αλάτι

Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και την αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μελιτζάνα. Τη μαγειρεύουμε για 5΄ γυρίζοντάς την από όλες τις πλευρές τακτικά μέχρι να καεί η φλούδα της. Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και την ψιλοκόβουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με1-2 κουτ. σούπας νερό για 5΄ ή μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν αρχίσει να καίγεται. Κατόπιν, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, και σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ½ φλιτζάνι νερό. Αλατίζουμε. Ρίχνουμε στη σάλτσα τη μελιτζάνα και τη σιγοβράζουμε για 20΄-30΄ ή μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα σουρώνουμε κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσθέτοντας λίγο από το νερό αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Προσθέτουμε τα 3/4 του τυριού και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα, γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…