Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ως πάρκο αναψυχής λειτουργεί ο Πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων του Κυνηγετικού συλλόγου

Ως πάρκο αναψυχής λειτουργεί ο Πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων του Κυνηγετικού συλλόγου

0

Έπαψε να λειτουργεί λόγω αύξησης των ενδημικών θηραμάτων  

 

Πόλος έλξης για σχολικές εκδρομές

 

Σε πάρκο παρατήρησης της άγριας φύσης και αναψυχής έχει  μετατρέψει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης το οικόπεδο που διαθέτει στην περιοχή του Σελέρου, συνολικής έκτασης 52 στρεμμάτων. Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο είναι ιδιόκτητο κατόπιν παραχώρησης και αγοράς ενός τμήματος (30 στρεμμάτων) από το σύλλογο,  προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων αλλά και ως εκτροφείο.

Δεν λειτουργεί ο Πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων του στο Σέλερο  λόγω αύξησης των ενδημικών θηραμάτων  

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Σερραίος Λοϊζος επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου και νυν αντιπρόεδρος, ο Πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στον εμπλουτισμό της πανίδας της περιοχής ώστε να έχουν οι κυνηγοί …κυνήγι. Στο πλαίσιο αυτό μετά από αίτημα στο ΥΠΑΑΤ λαμβάνουν θηράματα όπως πέρδικες ή λαγούς τα εκτρέφουν και στην συνέχεια απελευθερώνουν για να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Με αυτό εμπλουτίζουν την πανίδα της περιοχής. Ο κ. Σερραίος ανέφερε πως  παλαιότερα ο σύλλογος λειτουργούσε και εκτροφείο λαγού και αγριογούρουνων  ενώ από τότε που έχει διαπιστωθεί ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους και των δύο αυτών θηραμάτων έχει σταματήσει η εκτροφή τους.

Την τελευταία αφορά που λειτούργησε ο πυρήνας ήταν με πέρδικες που είχαν παραληφθεί από το Υπουργείο και φυλάσσονταν σε κλωβούς στην συνέχεια απελευθερώθηκαν. Τώρα όμως δεν λειτουργεί ως πυρήνας προσαρμογής θηραμάτων αλλά ως πάρκο και χώρος αναψυχής – προορισμό για σχολικές εκδρομές.

Σε πάρκο αναψυχής και χώρος για σχολικές εκδρομές ο άλλοτε πυρήνας Προσαρμογής Θηραμάτων

Για το  σκοπό αυτό, όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος έχουν κατασκευαστεί κιόσκια, φυλάκιο, εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Ευσταθίου, παγκάκια και μάλιστα αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Ο περιποιημένος χώρος ενδείκνυται για εκδρομές σχολείων και  εδώ και αρκετά χρόνια έχει διατεθεί στα σχολεία της περιοχής μας ως χώρος ημερήσιας εκδρομής. Μάλιστα φέτος μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού, οι επισκέψεις των σχολείων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και σχεδόν καθημερινά και ένα σχολείο της περιοχής μας επισκέπτεται τον χώρο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έσβησε» στα 39 του χρόνια ο Νάσος Ελευθεριάδης

Η είδηση θανάτου του «σκόρπησε» τον θρήνο σε συγγενείς, φίλους, στον Σύλλογο Ποντίων και σ…