Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Οκτώ προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης

Οκτώ προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης

0

Ζητούνται ειδικότητες Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών βρεφονηπιοκόμων και Μαγείρων

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021 – 2022»  του «Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου Ξάνθης

 

Αναλυτικά οι θέσεις και οι ειδικότητες

 

Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
Τ.Ε. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ *Από την υπογραφή της σύμβασης έως τη λήξη του σχολικού έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης  σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος 2
Δ.Ε.ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ «*Από την υπογραφή της σύμβασης έως τη λήξη του σχολικού έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης  σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος 5
Δ.Ε. ΜΑΓΕΙΡΩΝ/ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΩΝ *Από την υπογραφή της σύμβασης έως τη λήξη του σχολικού έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης  σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος 1

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 30, ΞΑΝΘΗ, Τ.Κ. 67132, υπόψη κας. Μπαλάτση Ανδρομάχη (τηλ. επικοινωνίας: 2541072888

 

Έξι θέσεις στην ΑΜΘ

 

Αναρτήθηκαν στον ΑΣΕΠ οι αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης μετά την εξέταση των ενστάσεων

 

 

Το ΑΣΕΠ γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης για την πλήρωση έξι (6) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007), όπως ισχύει, καταρτίσθηκαν, από το 2ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (2ο ΕΙ.Σ.Ε.Π.), οι ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ που προέκυψαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων για τις κάτωθι Γενικές Διευθύνσεις:

Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών

Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης

Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και

Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

 

ΟΑΕΔ: Μέχρι 6 Ιουνίου οι αιτήσεις για προγράμματα κατάρτισης 80.000 ανέργων

 

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59, ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης προσώπων (Α΄ φάση) για την ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – Πρώην ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Συγκεκριμένα οι πάροχοι, που ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες των καταρτιζομένων στα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης, για ένταξη στο μητρώο.

 

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-parokhon-pistopoieses

 

Η Δημόσια Πρόσκληση είναι αναρτημένη στη διεύθυνση:

 

https://www.oaed.gr/storage/katartisi/tamio-anakampsis/prosklisi-parokhon-pistopiisis.pdf

 

:Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ειδικό Μητρώο Φορέων Πιστοποίησης προσώπων εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζει  η δημόσια πρόσκληση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο Μητρώο.

Τα νέα προγράμματα σηματοδοτούν την αναβάθμιση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των ανέργων, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη διαδικασία και τους εμπλεκόμενους φορείς (πάροχοι κατάρτισης, πάροχοι πιστοποίησης, καταρτιζόμενοι, κλπ.).

 

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Έως 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

Δείτε ποιοι το δικαιούνται – Πως λαμβάνεται

Αφορά ανέργους οι οποίοι έχουν κλείσει πενταετία χωρίς να έχουν εργαστεί

 

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση σύντομα στους μακροχρόνια άνεργους ώστε να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο και θα τους δώσει το δικαίωμα στο επίδομα των 300 ευρώ.

Αναμένεται να εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης και θα ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ στη συνέχεια και έπειτα από την πρόσκληση της ΔΥΠΑ, θα συντάσσεται το συγκεκριμένο σχέδιο για κάθε άνεργο. Το επίδομα εργασίας 300 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ και θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί σχέδιο δράσης.

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Περιλαμβάνει τις επιμέρους διαδοχικές ενέργειες, ιδίως την κατάρτιση και τις ειδικές ενέργειες αναζήτησης εργασίας, οι οποίες συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και αποσκοπούν στην εύρεση κατάλληλης θέσης εργασίας ή, εάν αυτό είναι ανέφικτο, θέσης εργασίας που προσιδιάζει, όσο είναι δυνατόν, στις ατομικές ιδιότητες του αναζητούντος εργασία.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτή την Τετάρτη η επίσημη έναρξη του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ επί της κεντρικής πλατείας με τη συναυλία του …