Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο καιρός ευνοεί τα κουνούπια

Ο καιρός ευνοεί τα κουνούπια

0

Πάνε στράφι οι ψεκασμοί λόγω των συχνών βροχοπτώσεων – Αφόρητη η κατάσταση στους  παραλιακούς οικισμούς

 

Ξεκινά η ακμαιοκτονία – Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται  είναι οικολογικά και εγκρίνονται από το υπουργείο

 

 

Θα μπορούσε να είναι ταινία θρίλερ με τίτλο: «Ο καιρός αγαπάει τα κουνούπια», αν δεν ήταν η ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουν όλοι οι  κάτοικοι των …κουνουπόπληκτων παραλιακών περιοχών της Ξάνθης! Τα κουνούπια θέριεψαν αφού οι πολύ συχνές και έντονες βροχές του Ιουνίου ξέπλυναν τα πάντα με αποτέλεσμα να μην έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα οι  ψεκασμοί.

Κουνούπια – Πρόγραμμα Καταπολέμησης: Σημειώσατε 1

Όπως αναφέρει στο «Ε» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Αριστείδης Μωυσιάδης το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών συνεχίζεται κανονικά όμως έχει  αντίπαλο τον καιρό που δυστυχώς ευνοεί την ανάπτυξη των κουνουπιών αφού …ξεπλένει τα υπολείμματα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς: «Συνεχίζεται  η προνυμφοκτονία με επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς. Δυστυχώς όμως ο καιρός ευνοεί τα κουνούπια με τις βροχές που είναι δυνατές σε ένταση και ξεπλένουν τα πάντα καθώς επίσης και οι υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν επίσης την ανάπτυξη των κουνουπιών. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον Απρίλιο αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα καιρικά φαινόμενα. Δεν αφήνουμε την κατάσταση στην τύχη της βέβαια αλλά κάνουμε ότι  μπορούμε υπό αυτές τις συνθήκες», επισημαίνει ο κ. Μωϋσιάδης.

 

Ξεκινά η ακμαιοκτονία – Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται  είναι οικολογικά και εγκρίνονται από το υπουργείο

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά σκευάσματα ώστε να έχουμε και πιο ορατά αποτελέσματα ο κ. Μωυσιάδης απάντησε: «Αυτά που χρησιμοποιούμε είναι οικολογικά και εγκρίνονται από το υπουργείο. Είναι αποτελεσματικά. Έχουμε λάβει και την σχετική άδεια και θα προχωρήσουμε σε ακμαιοκτονία.

Τα τσιμπήματα πάνε σύννεφο στους παραλιακούς οικισμούς

Να σημειώσουμε πως η κατάσταση είναι αφόρητη τόσο στους παραλιακούς οικισμούς όσο και στα χωριά. Ιδιαίτερα μετά τις 7μ.μ.που εμφανίζονται τα κουνούπια η όχληση είναι πολύ μεγάλη . Αυτό είναι ένα σοβαρό αντικίνητρο για την τουριστική κίνηση της περιοχής και πρέπει να εξεταστούν πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…