Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Νέες ‘τρύπες’ στη ρύθμιση για το 12%  βλέπει ο Μ. Μαλτέζος

Νέες ‘τρύπες’ στη ρύθμιση για το 12%  βλέπει ο Μ. Μαλτέζος

0

Ετεροχρονισμένη κριτική και προτάσεις από το μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκπροσώπου των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΣΥΡΙΖΑ)  Μενέλαο  Μαλτέζο

 

12%: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”!  

 

Κριτική επί της  διαδικασίας του συμψηφισμού για την καταβολή του 12% ασκεί το μέλος της Κ.Δ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας Μενέλαος  Μαλτέζος. Ειδικότερα ο κ. Μαλτέζος εστιάζει στα φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της διαδικασίας αυτής Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαλτέζος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που όταν ήταν κυβέρνηση κατάργησε με νόμο το 12% (νόμος Σταθάκη 2015).

Mαλτέζος για 12%: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”!

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η διετής καθυστέρηση από την ψήφιση του πρώτου νόμου για τον συμψηφισμό των ανεξόφλητων απαιτήσεων των επιχειρήσεων από την επιδότηση εργοδοτικού κόστους 12% και η πολύμηνη ολιγωρία μετά την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων από τον ΟΑΕΔ οδήγησε πολλές από τις επιχειρήσεις της περιοχής να δημιουργήσουν οφειλές προς την Φορολογική Αρχή τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όσες επιχειρήσεις επέλεξαν να δημιουργήσουν οφειλές στον ΕΦΚΑ Μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) για να τις συμψηφίσουν με τις απαιτήσεις τους από το 12% έρχονται αντιμέτωπες με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2021. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία η δαπάνη των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλει η επιχείρηση για τους εργαζόμενους της δεν αναγνωρίζεται ως έξοδο αν δεν καταβληθεί μέσα στο έτος που αφορά.

Προτείνουμε λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή:

α) το κράτος να μην φερθεί τιμωρητικά, να ρυθμιστεί το θέμα και να δοθεί η ευκαιρία στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να αναγνωρίσουν φορολογικά στην χρήση του 2021 τις μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές έως του ποσού που έχουν να λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.

β) να μην λογιστούν τόκοι σε οφειλές στην φορολογική διοίκηση-και στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι του ύψους της απαίτησης τους.

Πράγματι εδώ ισχύει αυτό που  λέει ο θυμόσοφος λαός με μια παροιμία: “Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήρθε η ώρα της επιστροφής  της επιστρεπτέας προκαταβολής

Πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου– 60  έως 96 δόσεις και έκπτωση 15%για την εφάπαξ καταβολή   Προ…