Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέα επιταγή κατά της ακρίβειας μέσα στο καλοκαίρι

Νέα επιταγή κατά της ακρίβειας μέσα στο καλοκαίρι

0

Αναζητά δημοσιονομικό χώρο 250 – 300 εκ. ευρώ η κυβέρνηση για την ενίσχυση νοικοκυριών

«Επιταγή ακρίβειας», εκτός από το νέο τρίμηνο fuel pass που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος και την επιδότηση ρεύματος που ήδη «τρέχει», σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Οι νέες παρεμβάσεις είναι πλέον μονόδρομος για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και οι επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας σε όλο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στην κοινωνία.

Στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι η δεύτερη «επιταγή ακρίβειας» εντός του καλοκαιριού, για τη στήριξη αποκλειστικά των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την πρώτη «επιταγή» το Πάσχα, οπότε δικαιούχοι ήταν όσοι είχαν ετήσιο ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για να δοθεί μια νέα «επιταγή ακρίβειας» απαιτείται να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος 250 έως 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τη λάβουν και πάλι κατηγορίες δικαιούχων όπως το Πάσχα:

  1. Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού: Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ανήλθε σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος ακρίβειας ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά, και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.
  2. Ανασφάλιστοι υπερήλικες: Επίδομα ακρίβειας ύψους 200 ευρώ έλαβαν 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ.
  3. ΑμεΑ: Επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ.
  4. Δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος: Για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το επίδομα ακρίβειας ήταν η καταβολή διπλής δόσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το κόστος του μέτρου θα είναι τα 50,9 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…