Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων της ΓΣ της ΔΟΕ από το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων της ΓΣ της ΔΟΕ από το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

0

Εκλέχθηκαν δύο αντιπρόσωποι από τη ΔΑ, ένας από τη Αυτόνομη Παρέμβαση, ένας από τη ΔΗΣΥ και ένας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

 

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, οι εκλογές ανάδειξης των αντιπροσώπων για την 91η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Από το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης εκλέχτηκαν 5 αντιπρόσωποι οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο. Σε σύνολο 713 οικονομικά τακτοποιημένων μελών ψήφισαν 530. Λευκά 9. Εκλέγονται: 2 αντιπρόσωποι από τη ΔΑΚΕ, 1 αντιπρόσωπος από την Αυτόνομη Παρέμβαση, 1 από τη ΔΗ.ΣΥ και 1 από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ έλαβε 214 ψήφους, η ΔΗΣΥ 80, η Αυτόνομη Παρέμβαση 110, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 78 και η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση 39.

Από την πλευρά του ο ΔΣΞ γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα ανέφερε: «συγχαίρουμε όσους, όσες συμμετείχαν στις εκλογές και όσους, όσες εκλέχτηκαν. Επισημαίνουμε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής (74,33%) παρά τα προσκόμματα στη συνδικαλιστική δράση που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο του  Ν. Χατζηδάκη. Η συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Ευχόμαστε καλές εργασίες στη Γ.Σ της ΔΟΕ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…