Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με δύο Air Tractor για πρώτη φορά και δύο Μ8 ελικόπτερα ενισχύεται η εναέρια πυρόσβεση στην ΑΜΘ

Με δύο Air Tractor για πρώτη φορά και δύο Μ8 ελικόπτερα ενισχύεται η εναέρια πυρόσβεση στην ΑΜΘ

0

Από το φθινόπωρο θα παρέχει τις υπηρεσίες του το πυροσβεστικό πλοίο- Εκπαιδεύονται οι πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν

Έκκληση από τον περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Κ. Κούκουρα για καθαρισμό οικοπέδων και προσοχή από τους πολίτες, προκειμένου να έχουμε καλοκαίρι χωρίς φωτιές

Από την 1η του Μάη έχει τεθεί σε ισχύ ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου, με τα οχήματα να είναι σε διασπορά και να ελέγχουν τα δύσκολα σημεία, και μάλιστα ενισχυμένα με νέο στόλο. Οι Πυροσβέστες είναι σε εγρήγορση με τον εξοπλισμό τους, ωστόσο είναι  μειωμένο το προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΠΥ σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κώστα Κούκουρα, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, σε ότι αφορά τα εναέρια μέσα τα δύο Πετζετέλ παραμένουν στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης. Στο τελευταίο 10ήμερο του Ιούνη αναμένεται η άφιξη των 4 εναερίων μέσων. Συγκεκριμένα 2 Μ8 ελικοπτέρων και 2 επιπλέον για πρώτη φορά Air tractor, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Σε ότι αφορά στο πυροσβεστικό πλοίο, είναι πλέον έτοιμες οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Καβάλας και αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται οι Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν αυτό το κρίσιμο τμήμα, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το φθινόπωρο.

Επιπλέον ο κ. Κούκουρας στάθηκε και στις εργασίες που γίνονται για τον καθαρισμό και συντήρηση των αγροτικών και δασικών δρόμων, από πλευράς αυτοδιοίκησης και τις εργασίες αποψίλωσης στα δάση από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να καθαρίσουν τους οικοπεδικούς τους χώρους, να μην ανάβουν φωτιές, να μην κάνουν εργασίες με σπινθήρες, ειδικά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και όταν επικρατούν δυνατοί άνεμοι. «Δυστυχώς οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει από αμέλεια συνανθρώπων μας και έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κούκουρας.

*Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…