Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μάσκες τέλος… για το καλοκαίρι

Μάσκες τέλος… για το καλοκαίρι

0

Από σήμερα καταργείται η διευρυμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Καταργείται και για τους εργαζόμενους

Η υποχρεωτικότητα παραμένει σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Στις 15/9 θα επαναξιολογηθεί το μέτρο με βάση τα υγειονομικά δεδομένα

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού, καταργείται από σήμερα, Τετάρτη, 1 Ιουνίου. Ωστόσο, η άρση της υποχρεωτικότητας, η οποία θα ισχύσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και θα επαναξιολογηθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ισχύει με ορισμένες εξαιρέσεις.

Από σήμερα, επομένως, η μάσκα καταργείται στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς. Ως εκ τούτου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται τόσο στα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ.

Η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη, από τις 16 Μαΐου, έχει τεθεί σε εφαρμογή η περαιτέρω χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας, τόσο στα αεροδρόμια όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Ερωτηθείσα για την άρση του μέτρου χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα». Τόνισε, ωστόσο, πως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα. «Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα», δήλωσε η κ. Γκάγκα, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν είναι νωρίς για την άρση των μέτρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…