Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ξεκίνησε η πλήρωση του αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB με φυσικό αέριο

Ξεκίνησε η πλήρωση του αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB με φυσικό αέριο

0

Το τελευταίο “κατοστάρι” στην κούρσα ολοκλήρωσής του διανύει ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB, αφού τις ημέρες αυτές γίνεται η πλήρωσή του με ποσότητα αερίου ώστε να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές λειτουργικότητας.

Ο επικεφαλής του Τομέα Έργων Δικτύων της AVAX Γιώργος Τασάκος, δήλωσε πως “την εβδομάδα που διανύουμε γίνεται, στον μετρητικό σταθμό της Στάρα Ζαγόρα, η πλήρωση του αγωγού με 40.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα χρειαστούν για να γίνουν οι δοκιμές λειτουργικότητας και την επόμενη Τρίτη θα αρχίσουν σταδιακά να μπαίνουν 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, που θα τρέξουν και θα γεμίσουν τον αγωγό”.

“Αυτή η ποσότητα εισάγεται για να γίνουν οι τελευταίοι έλεγχοι στο σύστημα. Όταν ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία, πλέον ο αγωγός θα είναι έτοιμος για χρήση, για να μπορέσει να προχωρήσει σε εμπορική λειτουργία”, λέει ο κ. Τασάκος, επισημαίνοντας ότι βάσει των σχετικών εξαγγελιών είναι προγραμματισμένη η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας τον Ιούλιο.

Ο αγωγός IGB είναι ένα πρότζεκτ που αναμένεται να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη στην περιοχή που θα καταστήσει την Ελλάδα πύλη εισόδου καυσίμου για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως έχει επισημάνει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με τον οποίο, με το σημαντικό αυτό έργο, “απέναντι στις εύθραυστες διεθνείς συγκυρίες, ενισχύουμε την ενεργειακή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και δημιουργούμε νέες εξαγωγικές προοπτικές“.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…