Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταγραφή των υποδομών προσβασιμότητας στην ΑΜΘ ζητούν τα άτομα με Αναπηρία

Καταγραφή των υποδομών προσβασιμότητας στην ΑΜΘ ζητούν τα άτομα με Αναπηρία

0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή η ετήσια Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ

Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας

Οι εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, στην Κομοτηνή, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία.

Κυρίαρχο θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ, ήταν η καταγραφή των υπαρχουσών υποδομών, που εξασφαλίζουν γενικά την προσβασιμότητα στα ΑμεΑ στους δημόσιους φορείς, στις πόλεις, στη θάλασσα, στα λεωφορεία και όπου αλλού υπάρχει δραστηριότητα και παρουσία ανθρώπου.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των ελεύθερων ακινήτων που διαθέτουν οι δήμοι, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία από-ιδρυματοποίησης και η σταδιακή εγκατάσταση των συνανθρώπων μας με Αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης στην τοποθέτησή του, σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία τόσο σε διάφορα σημεία της πόλης, όσο και στα δημόσια κτήρια, και παρατήρησε πως “για να συμβεί αυτό πρέπει, εκτός από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά και οι πολίτες”.

Στις εργασίες της εν λόγω συνέλευσης παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

70 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

482 συνολικά στην ΑΜΘ   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Ιουλίου ότι τα νέα εργαστηρ…