Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας στην ΑΜΘ

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας στην ΑΜΘ

0

Η κινητή μονάδα «City Connect» ταξιδεύει σε Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, βρέθηκε την Πέμπτη μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι η κινητή μονάδα προσυμπτωματικών ελέγχων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας «City Connect», που υλοποιούν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), o Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences.

Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για έγκαιρη διάγνωση από την κινητή μονάδα προσυμπτωματικού ελέγχου της ΕΕΜΗ, του «Προμηθέα» και της Gilead Sciences.

Με σύνθημα «Κάνε την εξέταση για την Ηπατίτιδα C τώρα» οι διοργανωτές προσκαλούν τους γεννηθέντες μεταξύ των ετών 1945 και 1980 να προχωρήσουν σε έναν γρήγορο και ανώδυνο διαγνωστικό έλεγχο.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμωνας Λεχούδης κάλεσε τον πληθυσμό ν’ ανταποκριθεί τονίζοντας ότι η πρόληψη προσφέρει ποιότητα ζωής αλλά και σώζει ζωές. Τόνισε δε ότι είναι γνωστό να γνωρίζουμε τους τρόπους μετάδοσης της Ηπατίτιδας C γιατί «δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή, επομένως δεν πρέπει ν’ αποκλείουμε κοινωνικά ανθρώπους που πάσχουν από Ηπατίτιδα».

Η «CITY CONNECT», για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας, το τριήμερο 14 με 17 Ιουνίου ταξιδεύει σε 3 πόλεις της Βόρειας Ελλάδος με κεντρικό μήνυμα «κάνε μια εξέταση για την Ηπατίτιδα C τώρα, ξεκίνησε από την Καβάλα και θα καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…