Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Χατζηδάκης από Ξάνθη: Έχω τη διαβεβαίωση ότι τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους συμψηφισμούς του 12%

Κ. Χατζηδάκης από Ξάνθη: Έχω τη διαβεβαίωση ότι τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους συμψηφισμούς του 12%

0

Από τη ΣΕΚΕ ξεκίνησε η περιοδεία του υπουργού στην Ξάνθη. Παρόντες ο πρόεδρος της εταιρείας Π. Ταρενίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Ρούφος και ο Στράτος Κοντός

Ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για την δυναμική αναπτυξιακή δραστηριότητα της ΣΕΚΕ. Ως επικεφαλής κομματικού κλιμακίου συνεχίζει τις επισκέψεις σε Άβδηρα, Εράσμιο, Ξάνθη και πανεπιστήμιο

 

Από τη ΣΕΚΕ ΑΕ ξεκίνησε η περιοδεία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στην ΠΕ Ξάνθης. Ως μέλος πενταμελούς κομματικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, τα θερμοκήπια του Ερατεινού, το Ψυχολογικό Κέντρο και το Κέντρο Πρόληψης Φυσικών Φαινομένων και Πυρκαγιών του ΔΠΘ. Το απόγευμα θα συμμετέχει σε διευρυμένη σύσκεψη της τοπικής οργάνωσης και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συνέντευξη Τύπου.

Τον υπουργό συνοδεύουν οι βουλευτές Σπύρος Τσιλιγγίρης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τάσος Μπαρτζώκας και Κατερίνα Παπακώστα.

Κ. Χατζηδάκης: Η ΣΕΚΕ είναι εμβληματική εταιρεία για το συνεταιριστικό κίνημα

Τον υπουργό υποδέχθηκε στη ΣΕΚΕ ο πρόεδρος Παναγιώτης Ταρενίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Ρούφος και ο Στράτος Κοντός. Ο κ. Ταρενίδης παρουσίασε την παραγωγική δραστηριότητα της ΣΕΚΕ, ενημέρωσε για τη νέα δραστηριότητα που αφορά την τυποποίηση τροφίμων και ανέδειξε της ιστορίας της εταιρείας ως πρώτης συνεταιριστικής ανώνυμης εταιρείας, αλλά και την εξαγωγική της παρουσία.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τη μονάδα, που επέλεξε προσωπικά να επισκεφθεί, έκανε λόγο για συμβολική/ εμβληματική εταιρεία για το συνεταιριστικό κίνημα, η οποία, όπως είπε, «έχει μείνει όρθια παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και χαίρομαι που επεκτείνονται οι δραστηριότητες της μονάδας».

Αίτημα για προσέλκυση εργατών γης από Τσιλιγγίρη-Στυλιανίδη

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκαν στην έλλειψη εργατών γης και εργατών μεταποίησης στην περιοχή Μάλιστα, ο κ. Στυλιανίδης μετέφερε την πρόταση για εγκατάσταση Ουκρανών προσφύγων που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως εργάτες γης σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε μέσω της εμπειρίας τους να καλυφθεί μια μεγάλη ανάγκη των αγροτικών δραστηριοτήτων. Τόνισε βέβαια, ότι σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται εθνικός συντονιστής. Ο υπουργός άκουσε την πρόταση και επεσήμανε ότι η έλλειψη εργατών παρά το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στην Ξάνθη είναι άξιο σχολιασμού.

Έλαβε διαβεβαιώσεις για άμεση διεκπεραίωση των συμψηφισμών ο υπουργός από την ΑΑΔΕ

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο λόγο της επίσκεψης ενημέρωσε: «στο πλαίσιο της επίσκεψης του κομματικού κλιμακίου επισκεπτόμαστε την περιοχή για να δώσουμε μηνύματα σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, αλλά και να πάρουμε μηνύματα σε σχέση με τα προβλήματα της ΠΕ Ξάνθης. Ως υπουργός Εργασίας επισκέπτονται παραγωγικές μονάδες για να δω και την εργοδοσία και τους εργαζομένους και να μεταδώσω το μήνυμα  ότι εμείς αναζητούμε κοινούς παρανομαστές, ανάμεσα στις δύο πλευρές γιατί θεωρούμε ότι όταν υπάρχουν τέτοιοι παρανομαστές και καλές πρακτικές κερδίζει και η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι και κυρίως η εθνική οικονομία».

Ειδικά ως προς το 12% ανέφερε: «έχουμε μια οφειλή απέναντι στην ΠΕ Ξάνθης και γενικότερα την ΑΜΘ που είναι οι συμψηφισμοί του 12% στις επιχειρήσεις. Μόλις προχθές υπογράφηκε η ΚΥΑ μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και έχω όλες τις διαβεβαιώσεις από την ΑΑΔΕ ότι θα αναρτηθεί εντός του Ιουνίου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και επίσης εντός του Ιουνίου θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι συμψηφισμοί».

Σε ερώτηση αν οι συχνές τελευταίες επισκέψεις του τελευταίου διαστήματος των υψηλών κυβερνητικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και της κορυφαίας του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Χατζηδάης αρκέστηκε να πει: «ξέρετε ότι ο πρωθυπουργός έχει υπάρξει πολύ σαφής σε σχέση με το χρόνο των εκλογών, έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του υπουργείου του, κεντρική θέση έχει και η προσπάθεια για περαιτέρω αποκλιμάκωση ενεργών συντάξεων, όπου η ΠΑΜΘ είναι πρώτη στο ρυθμό αποκλιμάκωσης και θα βραβευθεί η υπηρεσία γι’ αυτό την επόμενη εβδομάδα.

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…