Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ήχοι από το Μπενίν της Αφρικής με το συγκρότημα ΒΙΜ στο Cosmopolis

Ήχοι από το Μπενίν της Αφρικής με το συγκρότημα ΒΙΜ στο Cosmopolis

0

Συναυλία στις 30 Ιουλίου στη σκηνή του Mohamed Ali

Το Cosmopolis Festival φιλοξενεί το Σάββατο 30 Ιουλίου ένα μοναδικό συγκρότημα από το Μπενίν της Αφρικής, τους BIM ( Benin International Musical ) στη σκηνή του Mohamed Ali.

Η ιστορία των BIM ξεκινά με μια τεράστια εξερεύνηση σε μοναστήρια βουντού, ευαγγελικές εκκλησίες και μοντέρνα κλαμπ στη Κοτονού, αναζητώντας μουσικούς και φωνές ικανές να αναδημιουργήσουν την ουσία της μουσικής του Μπενίν.

Μετά την ανεξαρτησία, η χώρα ήταν το σπίτι μιας ζωντανής και καινοτόμου μουσικής σκηνής, όπου η folk μουσική συνδυαζόταν με την έντονη ζωή της Γκάνας, το γαλλικό καμπαρέ, το αμερικανικό ροκ, τη φανκ και σόουλ και τη κονγκολέζικη ρούμπα.

Από το 2016 έως το 2018, το συγκρότημα σχηματίστηκε σταδιακά γύρω από τραγουδιστές, ράπερ, κιθαρίστες, κρουστά και μπασο.

Όλοι μοιράζονται την επιθυμία να προωθήσουν μια θετική κουλτούρα βουντού, η οποία εστιάζει στη γη και τους ανθρώπους και είναι ξεκάθαρα και κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε φονταμενταλισμό.

Κάθε παράσταση είναι μια σύγχρονη τελετή, μια ξεχωριστή εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Το 2019 τους άνοιξε τις πόρτες του, το θρυλικό Carnegie Hall για μία εμφάνιση η οποία έγινε sold out. Καθώς το 2020, ο βραβευμένος με 7 Grammy Αμερικανός παραγωγόςGordon Williams υπέγραψε την ηχογράφηση του νέου τους σινγκλ Abobo.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…