Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας με εκδηλώσεις από την ΠΕ Ξάνθης

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας με εκδηλώσεις από την ΠΕ Ξάνθης

0

Διοργανώνεται 6-12 Ιουνίου από την ΠΑΜΘ

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία τη Δευτέρα στην «Οικία Χατζιδάκι». Η ΠΕ Ξάνθης πραγματοποιεί δράσεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας, την Αναπηρία, τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΑΜΘ διοργανώνουν την εβδομάδα Δημόσιας Υγείας η οποία πραγματοποιείται 6 – 12 Ιουνίου 2022 σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ο στόχος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας.

 

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνεται ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» με θέμα: «Πανδημία και Ενδοοικογενειακή Βία».

Οι ομιλήτριες της ημερίδας:

-Κωνσταντινιά Χρηστακίδου Αστυνόμος Β’, Προϊσταμένη γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, με θέμα: «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοοικογενειακής βίας».

-Μάγδα Κατσικίδου, Ψυχίατρος, MD, MSc, PhD, Διδάκτορας Ιατρικής ΔΠΘ, Διευθύντριας Ψυχιατρικής Κλινικής ΓΝΞ, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και ψυχική υγεία»

-Ελένη Φωτίου, Υπ. Διδάκτορας Δικαστικής Ψυχολογίας, Ινστιτούτου Πρόληψης και θεραπείας της Βίας και προώθησης της Ισότητας των Φίλων «Βία-Στοπ», με θέμα: «Η διαχείριση της επικινδυνότητας στην ενδοοικογενειακή βία».

 

Δράση με δημοτικά σχολεία

Την Τρίτη 7 Ιουνίου διοργανώνεται στις 9.00-11.00 η δράση «πανδημία και υγιεινό πρωινό», με τα δημοτικά σχολεία Ξάνθης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

 

Παρουσίαση σκύλων οδηγών

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου διοργανώνεται στις 10.00-12.00 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, δράση παρουσίασης σκύλων οδηγών. Η εκδήλωση Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

 

Παιχνίδια με μπάλα και σκάκι στο Αμοιρίδειο

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

-10.00-12.00 «Μπαίνω στη θέση του άλλου-Παίζω Goalball. Δράση με τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.  Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

-10.00-12.00 Δράση «το σκάκι είναι για όλους» στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης , τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για το stress στην «Οικία Χατζιδάκι»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

-10.00-13.00 Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Με αγαπώ αρκετά; Stress και δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ)» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Ξάνθης.

-19.00-21.00 Εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Ν. Ξάνθης  στον Πολυχώρο τέχνης και σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

 

Εθελοντική αιμοδοσία

Την Τρίτη 14 Ιουνίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου, από 9.00 έως 17.00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με το σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», ΠΟΣΥΦΥ και το ΓΝΞ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…