Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρχεται «φως» σε σκοτεινά σημεία του δήμου Ξάνθης

Έρχεται «φως» σε σκοτεινά σημεία του δήμου Ξάνθης

0

Άγονος ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβαθμίσιμη του κτηρίου του Κέντρου Πολιτισμού – Στην τελική ευθεία η δημοπρασία για  τα οικόπεδα στο πρώην εργοστάσιο ΔΕΡΑΣ

 

30 μακροχρόνια άνεργοι 55 – 67 ετών για δουλειά στον δήμο Ξάνθης  – Σε διαδικασία απόλυσης τα 20 άτομα του ΚΚΠΑ- Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

 

 

Μια σειρά από εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών επικύρωσε η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθη που συνεδρίασε το πρωί της  Τρίτης 7/6. Επίσης ενέκρινε και την συμμετοχή του δήμου στο  πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους  μακροχρόνια άνεργους υποβάλλοντας αίτημα για πρόσληψη στο δήμο 30 ατόμων. Την ίδια στιγμή έχουν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και είναι σε διαδικασία απόλυσης οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί λόγο covid στο ΚΚΠΑ Ξάνθης.

Άγονος ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβαθμίσιμη του κτηρίου του Κέντρου Πολιτισμού – Προχωρά ο διαγωνισμός για τη φύλαξη στο Κολυμβητήριο

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για το έργο με τίτλο: «Μελέτες για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας και της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου πολιτισμού λόγω έλλειψης  ενδιαφέροντος. Αντίθετα στους διαγωνισμούς που αφορούν «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης», «Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού στο υποφωτισμένο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης με προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED» όπως επίσης και το πρακτικό του διαγωνισμού για τις «Υπηρεσίες Φύλαξης – εποπτείας & ελέγχου, Δημοτικού κολυμβητηρίου & κοινωνικών προγραμμάτων Δήμου Ξάνθης»,  εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και αναμένεται  το επόμενο διάστημα να τρέξουν οι διαγωνισμοί.

30 μακροχρόνια άνεργοι 55 – 67 ετών για δουλειά στον δήμο Ξάνθης

Από την Οικονομική επιτροπή  εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος προς τον ΟΑΕΔ για την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και έγινε καθορισμός αριθμού ατόμων, και οι ειδικότητες. Το αίτημα περιλαμβάνει για την πρόσληψη 30 ατόμων που θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες του δήμου και αφορά όλες τις  ειδικότητες (ΠΕ , ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει μια ευκαιρία σε μακροχρόνια άνεργους να συμπληρώσουν τα συντάξιμα έτη. Η διάρκεια απασχόλησης είναι ένας χρόνος συν ένας χρόνος παράταση.

Σε διαδικασία απόλυσης τα 20 άτομα του ΚΚΠΑ- Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Πρόκειται για  τα 20 άτομα που είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εργάζονταν στο ΚΚΠΑ. Οι συμβάσεις τους έληξαν και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Ξάνθης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων και υπέρ της παράτασης της εργασίας τους εξηγώντας πως εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες του κέντρου. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και όρισε τακτική δικάσιμο. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι είναι σε διαδικασία απόλυσης.

Στην τελική ευθεία η δημοπρασία για  τα οικόπεδα στο πρώην εργοστάσιο ΔΕΡΑΣ

Επιστολή προς  την Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Ξάνθης απέστειλαν οι εκπρόσωποι των 38 επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την αγορά των οικοπέδων για  να ενημερώσουν ότι όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ότι αυτό που απομένει είναι ο δήμος να ορίσει ημερομηνία διενέργειας δημοπρασίας. Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι η δημοπρασία αυτή θα είναι πρωτόγνωρη τόσο σε τοπικό όσο και πανελλήνιο επίπεδο αφού θα συμμετέχουν 50 επαγγελματίες.

Η επιστολή

Κύριοι,

εκπροσωπώντας τις 38 επιχειρήσεις του Νομού Ξάνθης, που ενδιαφέρονται για την αγορά οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο «ΔΕΡΑΣ», σας αναφέρουμε πως οι διαδικασίες εκ μέρους μας ολοκληρώθηκαν.

Έγινε η κατανομή των δύο τεμαχίων συνολικής εκτάσεως ενενήντα (90) περίπου στρεμμάτων, μοιράσθηκαν 38 οικόπεδα, συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε πλειοδότη και τον εγγυητή του και εκδόθηκαν και οι σχετικές τραπεζικές επιταγές, οι οποίες θα διαβιβαστούν στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης προκειμένου να εκδοθούν οι εγγυητικές επιστολές.

Στο σημείο αυτό απαιτείται ο ορισμός από εσάς ημερομηνίας διενέργειας δημοπρασίας προκειμένου να συμπληρωθεί το σχετικό έγγραφο εγγύησης συμμετοχής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς επίσης και να μπορέσουν να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις περί μη οφειλής στο Δήμο τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους εγγυητές τους.

Μια τέτοια δημοπρασία είναι πρωτόγνωρη τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση ως προς την ημερομηνία, και για ότι άλλο απαιτηθεί, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δημοπρασία, να καταστεί εφικτή η έκδοση των εγγυητικών επιστολών και βεβαιώσεων  και οτιδήποτε άλλο υπολογίζοντας και το χώρο διότι θα παραβρεθούν περί τους 50 επαγγελματίες.

Γιάννης Σιούτας Εκπρόσωπος επαγγελματιών

Πέτρος Παμπουκίδης μηχανικός

Πολυξένη Μάλλιου δικηγόρος».

Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης: «Όταν μας πει η  νομική υπηρεσία θα ορίσουμε την δημοπρασία»

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης  επεσήμανε πως η νομική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης συνεργάζεται με την δικηγόρο που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες και πως όταν όλα είναι έτοιμα θα γίνει η προκήρυξη της δημοπρασίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…