Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρχεται εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας

Έρχεται εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας

0

Για ακόμα μια φορά ανακοινώθηκε από της Εurostat  ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι στο 10,7%, μεγαλύτερος από το μέσο όρο του πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. Αυτό έχει σαν συνεπεία εδώ και αρκετούς μήνες την αύξηση του κόστος ζωής των ελληνικών νοικοκυριών. Το μεγάλο αυτό ποσοστό του πληθωρισμού στη χώρα μας, απομειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών και δημιουργεί οικονομικά προβλήματα κυρίως στις πιο ευάλωτες κοινωνικές τάξεις της χώρας. Η αύξηση του πληθωρισμού αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργεί πλέον σοβαρά ζητήματα επιβίωσης αρκετών νοικοκυριών.

Η παράταξη μας, το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει εδώ και αρκετούς μήνες συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εντατικούς ελέγχους στην αγορά, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, έναν νέο ΕΚΑΣ για 350000 χαμηλό συνταξιούχους όπως επίσης και ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις με κίνητρα σε όσους είναι συνεπείς.

Είμαστε 1οι μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στην δαπάνη του μεγαλύτερου μέρους του μισθού στο γέμισμα του ρεζερβουάρ, όπως επίσης και στη δαπάνη με βάση το εισόδημα, στην ενοικίαση κατοικιών.

Όσο και να προσπαθήσει η κυβέρνηση να κρύψει αυτά τα προβλήματα μέσω της επικοινωνιακής πολιτικής που ασκεί, δυστυχώς ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Παναγιώτης Δαβιτίδης
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…