Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αντίστροφη μέτρηση της ανάρτησης των εκκαθαριστικών

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αντίστροφη μέτρηση της ανάρτησης των εκκαθαριστικών

0

Τέλη Ιουλίου η έναρξης αποπληρωμής

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ ώστε οι 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν ενίσχυση μέσω των επτά κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να γνωρίζουν τα τελικά ποσά που πρέπει να επιστρέψουν.

Μετά και τις τελευταίας ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα (αναμένονται οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις), οι δικαιούχοι έχουν τις εξής επιλογές :

– είτε να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15% περί τα τέλη Ιουλίου

– είτε να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν το ποσό σε 96 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 700.000 δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για κάθε ενίσχυση του προγράμματος που έλαβαν, εάν θα  εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν επιπλέον κούρεμα 15% ή εάν θα την αποπληρώσουν σε έως 96 άτοκες δόσεις. Για παράδειγμα, εάν μια επιχείρηση έχει λάβει ποσά μέσω τριών διαφορετικών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μπορεί να επιλέξει να αποπληρώσει εφάπαξ την ενίσχυση που έλαβε από τον έναν κύκλο και το υπόλοιπο ποσό, από τους άλλους δύο κύκλους, να το εξοφλήσει σε 96 δόσεις.

Η ΑΑΔΕ δημοσίευσε νέα εγκύκλιο σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση και τον χρόνο αναγνώρισης του εσόδου του μη επιστρεπτέου ποσού της κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…