Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έξαρση στα φαινόμενα εξαπάτησης ηλικιωμένων σε Δράμα και Καβάλα

Έξαρση στα φαινόμενα εξαπάτησης ηλικιωμένων σε Δράμα και Καβάλα

0

Συνολικά δέκα υποθέσεις εξιχνιάστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κοζάνη, Άρτα, Ιωάννινα και στις δύο πόλεις της ΑΜΘ

Εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων τον μήνα Μάιο του 2022, σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Κοζάνης, της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αντρών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για απάτες και κλοπές, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους.

Δράμα: «’’Υποτιθέμενος’’ υπάλληλος της ΔΕΗ αφαίρεσε χρυσαφικά από σπίτι ηλικιωμένης»

Ειδικότερα την 12-5-2022 σε οικισμό της Δράμας άγνωστοι δράστες μετέβησαν με ΙΧ σε σπίτι ηλικιωμένης, όπου ο ένας προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και προφασιζόμενος τη διενέργεια εργασιών και τον κίνδυνο καταστροφής χρημάτων και τιμαλφών, την έπεισε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Ακολούθως, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την απόσπαση προσοχής της ηλικιωμένης, αφαίρεσε τα χρήματα και τα τιμαλφή και διέφυγε με το παραπάνω όχημα, στο οποίο ανέμενε ο συνεργός του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα των παραπάνω αστυνομικών σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και Ημαθίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ημαθίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο δραστών οι οποίοι όπως προέκυψε μαζί με τον άγνωστο συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 10 έως 19-5-2022 χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησαν σε επτά περιπτώσεις ηλικιωμένους αφαιρώντας τους χρήματα και χρυσαφικά- τιμαλφή, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησής τους με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι δράστες αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ περίπου και κοσμήματα που η συνολική τους αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου.

Επισημαίνεται ότι ο ένας δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης στη Θάσο

Κατασχέθηκαν συνολικά 19,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των…