Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διευρύνεται το ωράριο των ολοήμερων σχολείων

Διευρύνεται το ωράριο των ολοήμερων σχολείων

0

Πιλοτική εφαρμογή λειτουργίας ως τις 17.30 σε ορισμένα σχολεία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

Χωρίς κριτήρια η εισαγωγή των μαθητών

Για τη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου των ολοήμερων δημοτικών σχολείων προς εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων έκανε μία εισαγωγή στη χθεσινή του τοποθέτηση από το συνέδριο για το Δημογραφικό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις βασικές πτυχές του νέου ολοήμερου σχολείου παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το βήμα του ίδιου συνεδρίου.

Η κ. Κεραμέως ενημέρωσε ότι ήδη από τον προσεχή Σεπτέμβριο «προβλέπεται επέκταση του ολοήμερου σχολείου στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά», τα οποία θα λειτουργούν, πιλοτικά, έως τις 17:30, ενώ σήμερα λειτουργούν ως τις 16.00. Το σχέδιο, όπως εξήγησε, αφορά επιλεγμένα σχολεία σε όλη την επικράτεια, ενώ υποστήριξε ότι θα χρειαστεί να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

«Μιλάμε για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση, χωρίς κριτήρια και να τονίσω ότι η στόχευση είναι διττή: Αφενός έχει να κάνει με αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, άρα πιο ποιοτική εκπαίδευση και γι’ αυτό και το νέο πρόγραμμα σπουδών στο ολοήμερο θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις, με έμφαση στα εικαστικά, τέχνες, στη μουσική, σε δράσεις που αρέσουν στα παιδιά. Αφετέρου είναι μια επέκταση που θα συνδράμει πάρα πολύ την οικογένεια, τους εργαζόμενους γονείς, προκειμένου ακριβώς να έρθει πιο κοντά το ωράριο του σχολείου με το ωράριο των εργαζόμενων», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης

Στο τιμόνι του Συλλόγου ο επί σειρά ετών πρόεδρος Λ. Σερραίος: «Θα προασπίσουμε τα συμφέρο…