Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Διαψεύδεται τουρκικό δημοσίευμα για νεκρό μετανάστη μετά από πυροβολισμό στον Έβρο

Διαψεύδεται τουρκικό δημοσίευμα για νεκρό μετανάστη μετά από πυροβολισμό στον Έβρο

0

Για fake news και εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

 

Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικό μέσο και στη συνέχεια αναπαρήχθη και στη χώρα μας, ότι Έλληνες συνοριοφυλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν μετανάστη από το Αφγανιστάν, που ήθελε να περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δε σημειώθηκε ούτε τη Δευτέρα ούτε καμία άλλη μέρα το τελευταίο διάστημα κάτι σχετικό, ενώ και από το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει ανοίξει πυρ.

Η Ελληνική Αστυνομία στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε την Τουρκία για fake news μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ, όπου έγραψε: ««Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…