Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

0

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης συμμετέχει στην  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, με δράσεις για τα παιδιά στις 29/6-3/8

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης συμμετέχοντας στην  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους μικρούς της φίλους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν και να παίξουν, μέσα από πρωτότυπες δράσεις.

Από τις 29 Ιουνίου έως 03 Αυγούστου 2022 κάθε Τρίτη και Τετάρτη 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.  στην  Παιδική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο 2ο όροφο, τα παιδιά από 4 έως 14 ετών μπορούν να υλοποιήσουν τα εργαστήρια που αφορούν παιχνίδια βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο.

Κάθε εργαστήριο και μια διαδρομή: Ορεινές διαδρομές, Θαλασσινές διαδρομές, Παραδοσιακές διαδρομές, «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022.

Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές Βιβλιοθήκες σε κυψέλες εμψύχωσης και δημιουργικότητας, με αφετηρία το βιβλίο  «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Γεωπολιτική του νερού» του Νταβίντ Μπλανσόν

Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων, ο Νταβίντ Μπλανσόν παρουσιάζει τις τρεις μ…