Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ζήτησε ο Σ. Τσιλιγγίρης από τον διοικητή του ΕΛΓΑ

Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ζήτησε ο Σ. Τσιλιγγίρης από τον διοικητή του ΕΛΓΑ

0

Τον συνάντησε προκειμένου να διασφαλίσει τη χορήγηση των αποζημιώσεων στους παραγωγούς μετά τη θεομηνία της Τετάρτης

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε για πρόσληψη προσωπικού στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης και για δρομολόγηση της διαδικασίας χωρίς καθυστέρηση

Την ανάγκη άμεσης είσπραξης των αποζημιώσεων από τους παραγωγούς της Ξάνθης που επλήγησαν σημαντικά από τη θεομηνία της προηγούμενης Τετάρτης ζήτησε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης από το διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ. Τσιλιγγίρης επισκέφθηκε τον διοικητή του ΕΛΓΑ και του περιέγραψε και δια ζώσης τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες 50.000 στρεμμάτων, τόσο σε δενδροκαλλιέργειες (ακτινίδια, μήλα, νεκταρίνια, καρύδια κ.ά), όσο και σε άλλες καλλιέργειες, όπως σιτηρά, αραβόσιτο, ηλίανθο, τριφύλλια κλπ.

«Η καταστροφή ήταν πρωτόγνωρη», σημείωσε ο ξανθιώτης βουλευτής, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες είναι σε οριακό σημείο, κύρια δε εκείνοι οι παραγωγοί που ανέμεναν άμεσα να πουλήσουν για να εισπράξουν. «Για το λόγο αυτό σας ζητώ να ενισχυθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ με προσωπικό ώστε να προχωρήσουν οι καταγραφές και να δοθεί άμεσα ενίσχυση στους αγρότες, ακόμη και κάποια προκαταβολή», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Λκουρέντζος ευχαρίστησε το βουλευτή για την άμεση ενημέρωση από την ίδια ημέρα κιόλας και ενημέρωσε ότι άμεσα δίνεται στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού σε διάφορα υποκαταστήματα, μεταξύ των οποίων και του Έβρου. Ακόμη, τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ, με αυτή και την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ « κατάφερε να καταβάλει αποζημιώσεις, με ταχύτητα, ακρίβεια, και δικαιοσύνη και να πληρώνει σε μία δόση το 100% της αξίας των αποζημιώσεων». Επεσήμανε ωστόσο, ότι πρέπει αν τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο και η προθεσμία των 15 ημερών για τη δήλωση των ζημιών και δεσμεύτηκε να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…