Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύξηση 97% στο ιικό φορτίο από τα λύματα της Ξάνθης

Αύξηση 97% στο ιικό φορτίο από τα λύματα της Ξάνθης

0

Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε δέκα από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων,του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 20 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 13 έως 19 Ιουνίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δέκα από τις έντεκα (10/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ και σταθεροποίηση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές. Καθαρά αυξητικές τάσεις ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (+145%), στο Βόλο (+107%), στη Λάρισα (+101%), στη Θεσσαλονίκη (+100%), στη Ξάνθη (+97%), στην Αττική (+66%), στην Αλεξανδρούπολη (+43%), στο Ηράκλειο (+42%), στον Άγιο Νικόλαο (+37%) και στα Ιωάννινα (+35%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στη Πάτρα (+3%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…