Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αφιερωμένες στη Μικρασιατική Καταστροφή οι εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων της Καβάλας

Αφιερωμένες στη Μικρασιατική Καταστροφή οι εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων της Καβάλας

0

Θα διαρκέσουν από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης

Παρουσιάστηκε την Τρίτη το πρόγραμμα για τον φετινό εορτασμό των Ελευθερίων, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των φορέων που θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η ιδιαιτερότητα των φετινών εκδηλώσεων έγκειται στο γεγονός ότι, πέραν των χαρακτηριστικών που θα αφορούν στην απελευθέρωση και στον πολιούχο απόστολο Παύλο, θα είναι ενταγμένες και στο πλαίσιο μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα που θα σημαδέψουν τις φετινές εκδηλώσεις, μίλησε για την απελευθέρωση της Καβάλας το 1913, την Μικρασιατική Καταστροφή και την έλευση και εγκατάσταση των χιλιάδων προσφύγων στην Καβάλα, και τον αγώνα τους για επιβίωση και δημιουργία.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πυκνό εκδηλώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου και οι περισσότερες από αυτές θα στηριχτούν στα μέλη και τα στελέχη των δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στον Δήμο Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…