Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 4 ευρώ η ελάχιστη ταρίφα στα ΤΑΞΙ και στην Ξάνθη

4 ευρώ η ελάχιστη ταρίφα στα ΤΑΞΙ και στην Ξάνθη

0

Νέο τιμοκατάλογο ανακοίνωσε ο κλάδος – Μειώθηκε κατά 60% η χρήση ΤΑΞΙ στην πόλη,

υποστηρίζει ο πρόεδρος του σωματείου ΤΑΞΙ Ξάνθης Β. Γεωργιάδης

 

170 άδειες ΤΑΞΙ στο νομό – Το σωματείο έκανε αίτημα για νέα πιάτσα στο πάρκο της Κυψέλης

 

Παίρνει «φωτιά» και στην Ξάνθη η μετακίνηση με ΤΑΞΙ αφού η ελάχιστη χρέωση από 3, 40 ευρώ διαμορφώνεται  πλέον στα 4 ευρώ. Το νέο του τιμοκατάλογο ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών  μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, κατά την οποία επήλθε η συμφωνία.

Μειώθηκε κατά 60% η χρήση ΤΑΞΙ στην πόλη

Για σημαντική αύξηση  κάνει λόγο ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης κ. Βασίλης Γεωργιάδης, ωστόσο “αναπόφευκτη και απολύτως αναγκαία για  την επιβίωση του κλάδου”: «Η ελάχιστη χρέωση ήταν στα 3,40 και τώρα με τον νέο τιμοκατάλογο θα γίνει  στα 4 ευρώ. Ήταν αναπόφευκτη μετά από την εκτόξευση της τιμής στο πετρέλαιο. Παρότι  είναι μεγάλη δεν φτάνει να καλύψει τη ζημιά μας. Στην Ξάνθη η χρήση ΤΑΞΙ έχει υποστεί μείωση 60% τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών συγκυριών, όπως το ότι έκλεισαν βιοτεχνίες, οι στρατεύσιμοι αντικαταστάθηκαν από τους  μόνιμους  που έχουν αυτοκίνητα και δεν χρησιμοποιούν ταξί για τις μεταφορές τους. Επίσης έκλεισε η Σχολή Αστυνομίας και το νοσοκομείο υπολειτουργεί. Είχαμε και μείωση τα δύο χρόνια της πανδημίας, τώρα έχουμε παντού  αυξήσεις με αποτέλεσμα,  πολύ δύσκολα να επιβιώνει  ο κλάδος μας. Γι αυτό ήταν απαραίτητη η αύξηση». 

170 άδειες ΤΑΞΙ στην Ξάνθη – Το σωματείο έκανε αίτημα για νέα πιάτσα στο πάρκο της Κυψέλης

Να σημειώσουμε ότι οι διαδρομές εκτός  νομού εκτελούνται από τα ταξί με περιφερειακές άδειες οι  οποίες τα τελευταία 10 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 500% (από 20 σε 70) όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και όλοι αυτοί εξυπηρετούν το ίδιο πελατολόγιο. Επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και είναι απόρροια της έλλειψης ελεγκτικού μηχανισμού, είναι ότι κάποιοι προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους επαγγελματίες του κλάδου και αυτό εξετάζεται από το σωματείο, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ επιφυλάχθηκε για περαιτέρω πληροφορίες.

Το σωματείο Ιδιοκτήτων ταξί Ξάνθης αριθμεί 170 μέλη εκ των οποίων τα 100 είναι με το χαρακτηριστικό  λευκό χρώμα (εντός πόλης) και τα 70 ασημί για τα περιφερειακά δρομολόγια. Επισημαίνεται επίσης ότι  αυτή την στιγμή υπάρχουν  10 πιάτσες ΤΑΧΙ στο νομό και το σωματείο έχει κάνει αίτημα στον δήμο Ξάνθης για την δημιουργία μίας νέας πιάτσας στο πάρκο της Κυψέλης, αίτημα που εξετάζεται.

Ο νέος τιμοκατάλογος που ανακοίνωσε ο ΣΑΤΑ

Με βάση τον νέο τιμοκατάλογο, που ανακοίνωσε ο ΣΑΤΑ, οι νέες χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

-Εκκίνηση-πτώση σημαίας: 1,80 ευρώ (από 1,19)

-Μονή ταρίφα: 0,90 ανά χιλιόμετρο (από 0,68)

-Διπλή ταρίφα-Νυχτερινό: 1,25 ανά χιλιόμετρο (από 1,19)

-Ελάχιστη αποζημίωση: 4 ευρώ (από 3,16)

-Χρονοχρέωση ανά ώρα-Μέγιστη διάρκεια αναμονής 20 λεπτά: 15 ευρώ (από 10,85).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…