Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 14η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟ.Δ.Σ.Α στην Αλεξανδρούπολη

14η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟ.Δ.Σ.Α στην Αλεξανδρούπολη

0

Διοργανώνεται στις 30/6-2/7 με θέμα: «Ανάκτηση & Ανακύκλωση – Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων»

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α, την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν εισηγητές και επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων κ.λ.π., καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Οι Φο.Δ.Σ.Α αλλά και στελέχη των σχετικών υπηρεσιών των ΟΤΑ έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν.

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) συνδιοργανώνουν φέτος την 14η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου 2022, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στο ξενοδοχείο Astir Egnatia Grecotel.

Ο τίτλος της 14ης Συνόδου είναι «Ανάκτηση & Ανακύκλωση – Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων» και έχει ως κύριο θέμα την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ και την πρόσφατη νομοθεσία. Ένα σημαντικό επίσης θέμα που θα απασχολήσει την 14η Σύνοδο είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027. Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), της Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPERS), της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις, από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τις ημέρες Πέμπτη 30 Ιουνίου και Παρασκευή 1 Ιουλίου. Το Σάββατο 2 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης. Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πρόσφατα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και επεξεργάζεται τα αστικά απόβλητα των Δήμων της περιοχής, συμβάλλοντας στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με εκτροπή ποσοτήτων από την ταφή και την ανάκτηση ποσοτήτων προς ανακύκλωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…