Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ζωντανή» η παρουσία των Ξανθιωτών στον 11ο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης για το Γηροκομείο

«Ζωντανή» η παρουσία των Ξανθιωτών στον 11ο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης για το Γηροκομείο

0

Την Τετάρτη έλαβε χώρα η κοινή ραδιοζεύξη, ενώ στήθηκαν σταντ της διοργάνωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης

Στ. Σταματιάδης: «Στηρίζουμε τους παππούδες και της γιαγιάδες -Τους περιποιούμαστε μέσα στα πιο ανθρώπινα όρια»

Για 11η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος», στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα.

Ημέρα γιορτής ο Ραδιομαραθώνιος για τη στήριξη του Γηροκομείου

Για μια ακόμη χρονιά μέσω της κοινής ραδιοζεύξης ανακοινώνονταν οι προσφορές από ιδιώτες, εταιρίες και φορείς, επώνυμα ή ανώνυμα, και δημιουργήθηκε ένα κλίμα γιορτής με σκοπό την κοινωνική προσφορά με διάθεση, μεράκι και χαμόγελο για το Γηροκομείο Ξάνθης που φιλοξενεί σήμερα 73 υπερήλικες και έχει 36 άτομα προσωπικό.

Τόσο στην πλατεία Ελευθερίας, όσο και στην κεντρική πλατεία Ξάνθης την Τετάρτη έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του Γηροκομείου Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος»  στηρίζοντας ενεργά τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης. Η δράση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία της παλιότερης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων του νομού μας ,να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν.

Η εκδήλωση «επενδύθηκε» και με ζωντανή μουσική με την ενεργό συμμετοχή Ξανθιωτών καλλιτεχνών  υπό την  επιμέλεια του Δημήτρη Λεβάκη κάτι που την έκανε ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό. Πλήθος κόσμου έφτασε στο κέντρο της πόλης από τις 9:00 έως τις 17:00  προσφέροντας μία χείρα βοηθείας στους ηλικιωμένους που μας έχουν ανάγκη. Επίσης, κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου  στην Κεντρική πλατεία ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να βγει φωτογραφίες στο σταντ των παππούδων σε μια δημιουργία της εικαστικού  και εργαζόμενης στο Γηροκομείο Ξάνθης κας Φιφής Χατζηστόικου.

Συμπληρωματικά, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γηροκομείου «Άγιος Βασίλειος» Σταμάτης Σταματιάδης αναφερόμενος στην δράση, τόνισε στο «Ε»: «Βοηθάνε όλοι όσοι μπορούν από 1 ευρώ μέχρι ό,τι άλλο έχουν. Μας δείχνουν την αγάπη τους! Η φωνή μας ακούγεται σε Ξάνθη, Κομοτηνή, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε για το καλύτερο των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Η περιποίηση που παρέχουμε εντάσσεται μέσα στα πιο μεγάλα κι ανθρώπινα όρια».

Έως τις αρχές Ιουνίου συνεχίζονται οι προσφορές

Όπως είναι γνωστό, η ημέρα του Ραδιομαραθωνίου είναι καθαρά συμβολική. Απλώς εκείνη την ημέρα συνήθως ανακοινώνονται μέσω της κοινής ραδιοζεύξης οι κάθε είδους προσφορές, που ήδη ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και τελειώνουν την Τρίτη 31 Μαΐου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 5 Ιουνίου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος για τον καθένα που θέλει να προσφέρει, να εκδηλώσει με όποιον τρόπο θέλει και επιθυμεί τη συμπαράσταση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του στο κοινωνικό ίδρυμα με τα  57 έτη ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς (έτος ίδρυσης το 1964).

Πληροφορίες

Οι προσφορές στήριξης στο Γηροκομείο μπορούν να κατατίθενται στον παρακάτω λογαριασμό.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Φορέας Διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5358-076425-710

IBAN: GR08 0172 3580 0053 5807 6425 710

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…