Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σήμερα για το πρόγραμμα PISA

Τρίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σήμερα για το πρόγραμμα PISA

0

Για σήμερα προγραμματίστηκε η διεξαγωγή των εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα σε μαθητές της ΣΤ’ 300 δημοτικών σχολείων και Γ’ τάξης 300 γυμνασίων

Σε εφαρμογή των άρθρων 104 και 108 του Ν.4823/2021 εκδόθηκαν τρεις Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην υλοποίηση της διεξαγωγής εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο για τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης 300 Δημοτικών Σχολείων και της Γ΄ τάξης 300 Γυμνασίων. Οι εξετάσεις PISA προγραμματίζονται για σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τις εξετάσεις αυτές έχουν κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας (8-11 πμ) και καλούν τα μέλη τους να μη συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA.

Υπενθυμίζεται ότι αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με αφορμή την κινητοποίηση που προκήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, οι οποίες πάντως, σημείωσαν ότι θα σεβαστούν την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…