Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τριήμερο προβολών από την Κινηματογραφική Ομάδα της «Γέφυρας»

Τριήμερο προβολών από την Κινηματογραφική Ομάδα της «Γέφυρας»

0

Τρεις τοποθεσίες της πόλης και ισάριθμες ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές παραγωγές στις 17-19 Μαΐου

Η Κινηματογραφική Ομάδα “Γέφυρα” παρουσιάζει ένα τριήμερο προβολών, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη. Σύμφωνα με τον χαρακτήρα κάθε μιας από αυτές, οι ταινίες έχουν “πρωταγωνιστή” τη μουσική στην “Οικία Μάνου Χατζιδάκι”, το καλοκαίρι στις Εστίες Κιμμερίων, στην πρώτη θερινή προβολή της ομάδας, ακριβώς δίπλα από το κτίριο της “Γέφυρας”, και τις  παρέες και τις νεανικές ανησυχίες στο “Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ”. Παρουσιάζονται οι ταινίες: “Ευδοκία” (1971), “Winona” (2019) και “Απόντες” (1996) στους αντίστοιχους χώρους, από την Τρίτη 17 Μαΐου, ως την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, φυσικά κάθε προβολή συνοδεύεται από κέρασμα, είτε αυτό είναι κρασί, ποπ κορν, ή φαλάφελ με σπιτικό χούμους. Σε κάθε χώρο σας περιμένει και κάτι διαφορετικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι Προβολές:

Ευδοκία (1971)

Τρίτη 17 Μαΐου, 20:00

Οικία Μάνου Χατζιδάκι,

Ελ. Βενιζέλου 17

Σε μία μικρή επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ο λοχίας πεζικού Γιώργος Μπάσκος θα γνωρίσει την Ευδοκία, μία πόρνη. Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται. Αλλά ο συντηρητισμός της επαρχίας, οι κατεστημένες αξίες, το κοινωνικό σύστημα και οι προκαταλήψεις δυσκολεύουν τη ζωή τους. Η απόπειρά τους να αντιμετωπίσουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων αποτυγχάνει και συντρίβεται, όπως στις αρχαίες τραγωδίες.

Winona (2019)

Τετάρτη 18 Μαΐου, 21:00

Κτίριο Π.Σ.Φ.Ξ. “Η Γέφυρα”,

Εστίες Κιμμερίων, έναντι λέσχης

Η Giuliett, η Meryl, η Jennifer Jason και η Eiko μαζί με τον τεράστιο σκύλο τους διασκεδάζουν υπό την σκιά ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται σταματημένο λίγο πιο μακριά και ατενίζουν μια πολυτελή μονοκατοικία χτισμένη στην άκρη της πλαγιάς. Ωστόσο μια σιωπηλή υπόσχεση και ένα ανοιχτό τραύμα μοιάζουν να βαραίνουν την καλοκαιρινή διάθεση, μετατρέποντας αυτή την συνάντηση σε μια συγκινητική τελετουργία.

Απόντες (1996)

Πέμπτη 19 Μαΐου, 21:00

Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ,

Βασ. Σοφίας 12

Έξι παιδικοί φίλοι από τη Σαλαμίνα συναντιούνται σποραδικά στο διάστημα από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι το Μουντιάλ του 1994. Μέσα σε αυτήν την επταετία η ζωή τους εξελίσσεται και οι σχέση τους περνά στάδια. Βλέπουμε τις διαφορετικές τους κοσμοθεωρήσεις, τις ιδεολογικές τους διαφωνίες, τους καβγάδες, τις σχέσεις τους με τις γυναίκες, τους διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους, την απόσταση που τους χωρίζει και τη φθίνουσα πορεία της φιλίας τους. Ταυτόχρονα με την ιστορία των έξι φίλων, βλέπουμε και τις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο εκείνη την περίοδο.

Η δράση γίνεται στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ “Η Γέφυρα”.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…