Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Το θαύμα της ενέργειας» με επίκεντρο την ανακύκλωση

«Το θαύμα της ενέργειας» με επίκεντρο την ανακύκλωση

0

Η παιδική θεατρική παράσταση θα «συστηθεί» το Σάββατο στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού  στις 12 και στη 1 το μεσημέρι

Σε μία απόπειρα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου των ΓΓ

Ποιος παράτησε μια χαλασμένη μπαταρία αυτοκινήτου έξω; Ποια είναι η κυρία Βάλλον; Γιατί ζητά εναγωνίως τη βοήθειά μας; Σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα, απαντούν οι ήρωες του χοροθεατρικού έργου, με τίτλο «Το θαύμα της ενέργειας!» Μόνο που θα χρειαστούν και τη βοήθεια… του κοινού! Το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, με δύο παραστάσεις, στις 12:00 και στις 13:00, στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης (έναντι ΟΤΕ).

Η παιδική θεατρική παράσταση, που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ξάνθη, το διάστημα 12-15 Μαΐου 2022, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, όπως και την ορθή ενημέρωση των παιδιών, σχετικά με τις μπαταρίες μολύβδου και τις ηλεκτρικές μπαταρίες, θέτοντας στους μικρούς θεατές την αξία της Ανακύκλωσης για το περιβάλλον και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Εταιρίας Re-Battery ΑΕ, ένα Πανελλαδικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσσωρευτών Οχημάτων & Βιομηχανίας, που προωθεί την  επιχειρηματικότητα με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ο χορός, οι εντυπωσιακοί χαρακτήρες, οι μαγευτικές στολές, το χιούμορ και η διάδραση με τα παιδιά πρωταγωνιστούν και απογειώνουν το έργο, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των μικρών φίλων.

Θα καταφέρουν άραγε να συνεργαστούν και να σώσουν την «κα Βάλλον», δηλαδή το περιβάλλον, αλλά και όλους εμάς τους ανθρώπους;

Την σκηνοθεσία–χορογραφία υπογράφει ο Ιωάννης Έντγκαρ Αβετικιάν, τα κοστούμια-σκηνικά ο Franchesco Infante.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με τη σειρά που εμφανίζονται): Κύρια Βάλλον – Άννα Αργυρού, Μόλιν– Ερατώ Μάκρα, Συλλέκτης– Θέμιδα Γκέκου, Ρι-Μπαταρούλης– Ιωάννης Μαμόλης, Ηλεκτρούλης– Ιωάννης Έντγκαρ Αβετικιάν.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…