Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Την Παρασκευή 20/5 λήγει  η προθεσμία για τις 9 προσλήψεις στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης

Την Παρασκευή 20/5 λήγει  η προθεσμία για τις 9 προσλήψεις στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης

0

 

 

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη 9 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

 

Αναλυτικά οι θέσεις

 

Υπηρεσία Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης ΔΕ Οδηγών (απορριμματοφόρου) 8 μήνες 3
Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 8 μήνες 6

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: 1o χλμ Ξάνθης-Καβάλας, 67100 Ξάνθη, Τ.Θ 28) απευθύνοντάς την στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης υπόψιν κας Ζωής Γαλανοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 2541077891).

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

Η Sunlight Group ζητά προσωπικό για την νέα της παραγωγική  μονάδα

Η εταιρεία Sunlight Group αναζητά για  την νέα της παραγωγική μονάδα στο Όλβιο Ξάνθης

Εργάτες παραγωγής

Χειριστές μηχανών

 

Βιογραφικά στο hrxanthi@sunlight.gr ή κάνοντας αίτηση στην πύλη των εγκαταστάσεων της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

 

 

paidikos stathmos

 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΟΑΕΔ Ξάνθης

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι

 

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023, ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται, μέχρι και τις 30 Ιουνίου, ενώ η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

 

Πού λειτουργούν στην Ελλάδα

Στην Αττική λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις εξής πόλεις: Αγρίνιο, ‘Αρτα, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κομοτηνή, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ξάνθη, Πάτρα, Πυλαία, Σέρρες και Τρίκαλα.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tes-demosias-uperesias-apaskholeses-d-up.

 

Η διαδικασία

Συγκεκριμένα, η διαδικασία είναι: gov.gr > Εκπαίδευση > Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό > Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

 

Οι Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:

κατά τα έτη 2021-2022, συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή

είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθεί προσωρινός πίνακας επιλεγέντων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εντός τριών ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed.

Έρχονται προσλήψεις στον τουρισμό μέσω ΟΑΕΔ

 

 «Πράσινο φως» για υποχρεωτική ΣΣΕ στον επισιτισμό

 

Ξεκινάει η διαδικασία για τη κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό μέσω ανέργων του ΟΑΕΔ. Τα ζητήματα της κάλυψης των κενών θέσεων εργασίας στον τομέα της εστίασης, των συνθηκών εργασίας στον κλάδο και της κήρυξης της κλαδικής σύμβασης εργασίας ως υποχρεωτικής για το σύνολο των εργαζόμενων στον τομέα, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τους εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων, σε συνέχεια της σύσκεψης που προηγήθηκε με τον ΣΕΤΕ για τις θέσεις εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να υποβάλουν άμεσα οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης τις διαθέσιμες θέσεις στην ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τους εγγεγραμμένους στο μητρώο της Υπηρεσίας και να προχωρήσει η κάλυψη των θέσεων, προς όφελος τόσο των εργαζόμενων όσο και των επιχειρήσεων.

Για τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ θα είναι αυστηροί.

Για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να κηρυχθεί υποχρεωτική, όπως έχει γίνει ήδη άλλωστε με την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη από το νόμο γνώμη του ΑΣΕ για την επέκταση της Σύμβασης και να υπογραφεί στη συνέχεια άμεσα η απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Προϋπόθεση για την εξέταση του θέματος, είναι να γνωστοποιηθούν από τους κοινωνικούς εταίρους στο ΑΣΕ τα στοιχεία που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό των εργαζόμενων που καλύπτονται από την Σύμβαση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…