Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Την «ΑΛΗ8ΕΙΑ» του περιέγραψε στο αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης ο Ν. Σμυρνάκης

Την «ΑΛΗ8ΕΙΑ» του περιέγραψε στο αναγνωστικό κοινό της Ξάνθης ο Ν. Σμυρνάκης

0

Ο συγγραφέας οπτικοποίησε με γλαφυρό τρόπο τις οκτώ ανάγκες του κάθε ανθρώπου, παρουσιάζοντας το βιβλίο του το απόγευμα της Τετάρτης

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις, ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου

Το Βιβλιοπωλείο Πυργελή, η Φ.Ε.Ξ και οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσίασαν στο ξανθιώτικο κοινό το απόγευμα της Τετάρτης το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ», στην KonSerVa. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες», το οποίο όπως αποδείχθηκε κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας, μιας κι ο εξωτερικός χώρος του καφέ γέμισε με κόσμο. Ο συγγραφέας από τα πρώτα κιόλας λεπτά κέντρισε την προσοχή των παρευρισκόμενων, μιλώντας με μεγάλη παραστατικότητα για τις βαθύτατες ανάγκες του ανθρώπου μέσα από παραδείγματα απλά, παρμένα από την καθημερινότητα.

Ο πραγματικός προορισμός της ζωής είναι όλα όσα θα νιώσεις

Αρχικά ο συγγραφέας, μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου επιχείρησε να «προσεγγίσει» τον σκοπό της ζωής. «Αν το καλοσκεφτείς στην πραγματικότητα δεν ψάχνεις τη δουλειά, την ασχολία, τους ανθρώπους που συνιστούν τον σκοπό της ζωής σου, ψάχνεις τα συναισθήματα που όλα αυτά θα σε κάνουν να νιώσεις, αναζητάς την τρυφερότητα από έναν σύντροφο…»

Και συνέχισε: «Σκοπός της ζωής είναι να βιώσεις τα συναισθήματα που συνδέονται με τις ανθρώπινες ανάγκες. Λοιπόν, ο πραγματικός προορισμός είναι όλα όσα θα νιώσεις. Σκοπός της ζωής είναι να βιώσεις τα συναισθήματα που προκύπτουν όταν πραγματοποιήσεις τις οκτώ ανάγκες σου. Κάποιοι νιώθουμε πόνο, λύπη ,όταν δεν εκπληρώνουμε τις ανάγκες μας. Όταν τις συνειδητοποιούμε μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να διαπιστώσουμε τι μας λείπει και να το αλλάξουμε. Η πληρότητα είναι μία από τις βαθύτερες ανάγκες μας. Οι ανάγκες μας είναι σαν τα παιδιά μας. Αρχικά, πρέπει να ανακαλύψουμε τις δικές μας ανάγκες για να είμαστε μετά σε θέση να εκτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε και τις ανάγκες των υπολοίπων. Όλοι μας, άλλωστε έχουμε ανάγκη από επιβίωση ,καλή υγεία, ασφάλεια , αναγνώριση. Όλοι μας αποζητούμε και απολαμβάνουμε την αγάπη, τη βίωση των συναισθημάτων, την πρόοδο και την πληρότητα μαζί με τον καλό εγωισμό».

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι ένα! Να ψάξουμε να βρούμε, να αποδεχτούμε και να εκφράσουμε την αλήθεια μέσα μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας ,τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε ,τον τρόπο που θέλουμε να διάγουμε την ζωή μας. Από την στιγμή που το κάνουμε αυτό απελευθερωνόμαστε από την ‘’φυλακή’’ της γνώμης του άλλου και ζούμε με ουσιαστική ελευθερία, ευδαιμονία και πληρότητα».

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» του Ν. Σμυρνάκη

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Ν. Σμυρνάκης το μοιράστηκε με το «Ε» αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης. Ανέφερε: «Καθένας από εμάς ‘’κουβαλά’’ εμπειρίες και τραύματα. Μέσα από το μοίρασμα με τους άλλους βιώνουμε και κυρίως μεγεθύνουμε την εμπειρία μας. Αυτό που αυτοπροσδιορίζεται το συναίσθημα προκύπτει από τις δικές μας σκέψεις και πράξεις. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πως του φέρομαι όπως ακριβώς θα συμπεριφερόμουν στον αγαπημένο μου άνθρωπο».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…