Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Θερμό» πολιτιστικά αναμένεται το φετινό καλοκαίρι

«Θερμό» πολιτιστικά αναμένεται το φετινό καλοκαίρι

0

30 θεατρικές παραστάσεις έχουν κλείσει το αμφιθέατρο για το καλοκαίρι    

 

Μερικές απ’ αυτές που θα δούμε: «Ηλέκτρα» με την Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

«Εκτός ελέγχου» η τρελή κωμωδία που έγραψε ο Αρκάς – Παιδική σκηνή: «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός»

 

 

Σε φάση προετοιμασίας για να δεχτεί παραστάσεις το καλοκαίρι μετά από δύο χρόνια αναστολής λειτουργίας του λόγω της πανδημίας,  βρίσκεται το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης.

Εργασίες καθαρισμού και αντικατάστασης καρεκλών, νέα περίφραξη και κλειδαριές στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης συνεργεία του Κέντρου ήδη έχουν ξεκινήσει να  κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού του χώρου και αντικατάστασης όσων καθισμάτων έχουν υποστεί καταστροφές. Να θυμίσουμε πως το αμφιθέατρο υπέστη βανδαλισμό στις αρχές Μαρτίου. Άγνωστοι ξήλωσαν και έσπασαν αρκετά από  τα καθίσματα τα οποία τοποθετήθηκαν πέρσι ενώ έγιναν παράλληλα άλλες εργασίες ανακαίνισης, όπως βάψιμο και περιποίηση του χώρου: «Ξεκινήσαμε ήδη εργασίες στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο. Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να είναι έτοιμο το καλοκαίρι. Σκοπεύουμε να κάνουμε νέα περίφραξη γιατί η υπάρχουσα είναι παλιά και φθαρμένη. Παράλληλα αποφασίσαμε πως πρέπει να περιφρουρήσουμε την περιουσία των δημοτών γι αυτό θα βάλουμε κλειδαριές. Το αμφιθέατρο θα κλειδώνεται όταν δεν λειτουργεί  ώστε να μην έχουμε πάλι βανδαλισμούς, όπως τον Μάρτιο», σημείωσε ο κ. Ασκαρίδης.

30 θεατρικές παραστάσεις έχουν κλείσει το αμφιθέατρο το καλοκαίρι  

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται θερμό πολιτιστικά γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Ξάνθη παρά το γεγονός ότι στην  πόλη μας έρχονται λιγότεροι θίασοι και έχουμε λιγότερες θεατρικές παραστάσεις σε σύγκριση με άλλες πόλεις της περιφέρειάς μας όπως η Καβάλα, η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη. Ο κόσμος διψά για θέατρο, για συναυλίες γενικά για εξόδους, όλα αυτά που στερήθηκε για δύο χρόνια. Το ίδιο και ο κόσμος του θεάτρου που βγαίνει επιτέλους για περιοδείες στην περιφέρεια. Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Ασκαρίδης μέχρι τώρα έχουν κλείσει το αμφιθέατρο 30 θίασοι για παραστάσεις καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρώτη παράσταση είναι στις 27 Μαΐου με την θεατρική ομάδα του 5ου  δημοτικού σχολείου Ξάνθης.

«Ηλέκτρα» με την Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Στις παραστάσεις που έχουν ήδη ανακοινώσει την Ξάνθη μεταξύ άλλων πόλεων ως σταθμό της περιοδείας τους στην σκηνή του δημοτικού αμφιθεάτρου είναι ο θίασος της Μαρίας Κίτσου με τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, το δημοφιλές τηλεοπτικό ζευγάρι από την πολύ επιτυχημένη σειρά του Αντ1 «Άγριες Μέλισσες», στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα». Στο ρόλο του παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στην πόλη  μας στις 17 Ιουλίου

«Εκτός ελέγχου» η τρελή κωμωδία που έγραψε ο Αρκάς στις 25 Ιουλίου

Επίσης στις 25 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την ανατρεπτική φαρσοκωμωδία «Εκτός ελέγχου» με πλειάδα γνωστών  ηθοποιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγγραφέας του θεατρικού έργου είναι ο γνωστός σκιτσογράφος «Αρκάς».

«Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου εαυτός» – Το Σάββατο 2 Ιουλίου

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζουν το νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός». Το σύγχρονο αυτό έργο πλαισιώνεται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κουστούμια, δημιουργώντας μία θεαματική θεατρική εμπειρία για γονείς και παιδιά. Εκκινώντας από τα ανοικτά θέατρα της Αττικής, η παράσταση θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας μεταξύ αυτών και στην πόλη μας στις 2 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες παιδικές παραστάσεις.

Επίσης θα δούμε το stand up comedy show “Παρενέργειες” με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα στις 30 Ιουλίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…