Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο «φουλ» το Fuel Pass από τους Ξανθιώτες οδηγούς

Στο «φουλ» το Fuel Pass από τους Ξανθιώτες οδηγούς

0

Κανένα πρόβλημα στα Βενζινάδικα  – Εξοικειωμένοι και ενημερωμένοι οδηγοί και πρατήρια

 

Στα 2,135 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης στην Ξάνθη – Ανοδικές οι τάσεις στα καύσιμα – Δεν μειώθηκε η κυκλοφορία

 

 

Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργεί στην πράξη στα πρατήρια καυσίμων της Ξάνθης το σύστημα της ψηφιακής κάρτας  Fuel Pass. Υπενθυμίζουμε ότι είναι το σύστημα μέσω του οποίου γίνεται η καταβολή της ενίσχυσης για τα καύσιμα, του επιδόματος βενζίνης, που έχει στόχο να απορροφήσει μέρος από το αυξημένο κόστος των καυσίμων.

Κανένα πρόβλημα στην πράξη με τη Fuel Pass – Εξοικειωμένοι και ενημερωμένοι οι Ξανθιώτες οδηγοί

Εξοικειωμένοι και καλά ενημερωμένοι σχετικά με τις επιλογές για να εισπράξουν την επιδότηση εμφανίζονται οι Ξανθιώτες οδηγοί και ήδη κάποιοι έχουν κάνει χρήση της   άυλης ψηφιακής κάρτας ή της πίστωσης στον τραπεζικό λογαριασμό τους, εφόσον επιλέξουν την Alpha Bank και όχι την εφαρμογή Viva Wallet. Πρόκειται για τις δύο επιλογές που έχουν για να εισπράξουν την επιδότηση.

Όπως μας αναφέρουν από το Πρατήριο Καυσίμων Σιούτας Ιωάννης και Σιούτας Στέργιος ΟΕ η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν δημιουργούνται προβλήματα: «Θα πρέπει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να υποβάλλει την αίτηση στην σχετική πλατφόρμα. Όταν αυτή εγκριθεί θα πρέπει να ενεργοποιήσει την εφαρμογή Viva Wallet. Εφόσον γίνει έρχεται βάζει βενζίνη και είναι σαν να πληρώνει με απλή πιστωτική. Στην περίπτωση που θα επιλέξει την τράπεζα θα πρέπει να εφόσον εγκριθεί η αίτησή του πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό του. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στην πράξη. Είναι καλά ενημερωμένοι οι οδηγοί και εμείς από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι».

Ανοδικές οι τάσεις της βενζίνης – 2,135 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή

Όπως μας ανέφεραν από το βενζινάδικο Σιούτα η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα 2,135 ευρώ το λίτρο και είναι από τις πιο  χαμηλές. Μάλιστα οι προβλέψεις ένα ότι θα ακριβύνει κι άλλο καθώς τα καύσιμα παρουσιάζουν  ανοδικές τάσεις. Παρόλα αυτά δεν έχει περιοριστεί σημαντικά η κυκλοφορία και προφανώς σ’ αυτό παίζει ρόλο και η επιδότηση αλλά και η διάθεση του κόσμου να κυκλοφορήσει τώρα που έφτιαξε ο καιρός και έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Βήμα  – βήμα πώς γίνεται η αίτηση και πώς η πίστωση των ποσών

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα για το Fuel Pass πατήστε εδώ: https://vouchers.gov.gr/

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Τα βήματα της αίτησης:

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Τα ποσά

Προβλέπεται ποσό ενίσχυσης 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

Βορείου Αιγαίου,

Νοτίου Αιγαίου,

Ιονίων Νήσων,

Κρήτης,

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,

Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τρόποι πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή

σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Διαδικασία πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Ο δικαιούχος μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (email, κινητό τηλέφωνο) ενώ συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του και αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον λογαριασμό αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

99% η αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης

Αυξητικές τάσης +148% στην Αλεξανδρούπολη την εβδομάδα 27/6-3/7, σύμφωνα με τους ελέγχους …