Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη… μέση των Ομοσπονδιών Στρατιωτικών βρέθηκε ο δήμος Ξάνθης

Στη… μέση των Ομοσπονδιών Στρατιωτικών βρέθηκε ο δήμος Ξάνθης

0

Η ΠΟΕΣ μετέφερε το συνέδριό της στην Καβάλα, κατηγορώντας το δήμο Ξάνθης ότι προσέφερε μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη στην ΠΟΜΕΝΣ

Σε διευκρινίσεις του ο δήμος Ξάνθης επισημαίνει ότι χρονικά ήρθε πρώτα σε επαφή με την ΠΟΜΕΝΣ και ότι στηρίζει τους θεσμούς των ενστόλων ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής στέγης

Η προτίμηση που είχε φέτος η Ξάνθη για τις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών των στρατιωτικών, έφερε στη μέση «πυρών» το δήμο, αφού με δημόσια καταγγελία της η ΠΟΕΣ κατηγόρησε το δήμο Ξάνθης ότι παρείχε μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη στην ΠΟΜΕΝΣ και γι’ αυτό μετέφερε τη διοργάνωση του Συνεδρίου της στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΣ αιτήθηκε συνδιοργάνωση με το Δήμο σας θεματικού συνεδρίου με τίτλο «Η πανδημία του κορονοϊού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο αγώνας της Ξάνθης και οι Ένοπλες Δυνάμεις». Σημειώνει δε ότι, «Ενώ, μετά τη δια ζώσης συνάντησή μας και την υπόσχεσή σας (σ.σ. του δήμου) ότι το εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχτεί οικονομικά από κοινού μεταξύ των δύο φορέων (Π.Ο.Ε.Σ. και Δήμος Ξάνθης), με λύπη, με το (γ) σχετικό έγγραφό σας, μας ενημερώσατε ότι διαθέτετε χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €). Τουναντίον, διαθέσατε τριπλάσιο, σχεδόν, ποσό [επτά χιλιάδες ευρώ (7.000 €)] στην έτερη συναφή Ομοσπονδία, για ένα συνέδριο που πραγματοποίησε στην πόλη σας, καθαρά συνδικαλιστικού περιεχομένου». Μάλιστα αιχμηρά προσθέτει: «θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, καθόσον από την ανωτέρω ενέργειά σας, δίνετε τη δυνατότητα σε συνδικαλιστικούς φορείς να διεξάγουν δωρεάν τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους (συνέδρια), ακόμα κι αν αυτές πραγματοποιούνται σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν εφεξής όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της πόλης».

Ως απάντηση, ο Δήμος Ξάνθης έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις: «Η δημοτική αρχή καλωσόρισε την ιδέα ενός δεύτερου συνεδρίου στρατιωτικών -το πρώτο, για το οποίο συζητήσαμε ήταν με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), που πραγματοποιήθηκε, τελικά, το διάστημα 21-22 Μαΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεπείς στην βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να υποστηρίξει το τοπικό επιχειρείν και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, επιθυμούσαμε τη συνεργασία -και σε αυτό το επίπεδο- με την έτερη συναφή Ομοσπονδία .Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις – πέραν του υψηλού ρόλου που διαδραματίζουν για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας- αποτελούν για εμάς, αλλά, πιστεύουμε, και για όλους τους πολίτες, σημαντικό κοινωνικό εταίρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διαδικασία χρηματοδότησης ενός Συνεδρίου είναι συγκεκριμένη και την οποία -και σε αυτήν την περίπτωση- ακολουθήσαμε, απαρέγκλιτα. Η οικονομική δυνατότητα του Δήμου Ξάνθης, όπως εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 10 Μαΐου 2022 ορίστηκε στο ποσό των 2.000 ευρώ. Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου της ΠΟΜΕΝΣ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής μας, γεγονός που αποδεικνύει το αυτονόητο: τη σημασία που δίδουν -και αποδίδουν- οι θεσμοί στους ένστολους της χώρας μας, ανεξαρτήτως της συνδικαλιστικής στέγης, στην οποία βρίσκονται…Ο Δήμος Ξάνθης δεν επιθυμεί να βρεθεί ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις, όπως τελικά διαφαίνεται ότι υπάρχουν, ύστερα και από το ύφος της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣ. Ωστόσο, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Συνέδριό της στην Καβάλα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση την ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

«Προτάσσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Ξάνθης», τόνισε η ξ…