Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

0

Σωστό και λογικό
Το σωστό δεν θα πρέπει να μένει χωρίς την δική του προβολή, όχι για άλλο λόγο αλλά σαν στοιχείο ενδιαφέροντος.
Στην οδό Μεσολογγίου λοιπόν, στην πάροδο όπου οι Οικονομικές Υπηρεσίες, συνέβησαν δύο πράξεις. Η πρώτη σπασίματος του γλόμπου του φωτιστικού που υπάρχει εκεί και η αφαίρεση της λάμπας. Η δεύτερη πράξη ήταν και η σημαντικότερη. Ο προϊστάμενος λοιπόν των Οικονομικών Υπηρεσιών σε σύντομο χρόνο αποκατέστησε τη ζημιά και γλόμπος τοποθετήθηκε και φυσικά λάμπα.
Θα ρωτήσει ίσως κάποιος. Ήταν τόσο σημαντικό αυτό; Απαντώ πως ναι. Διότι το φωτιστικό είχε ρεύμα και θα μπορούσε κάποιο παιδί, με την έμφυτη περιέργεια να πάθει ηλεκτροπληξία. Τότε όμως θα ήταν αργά. Τα σωστά και λογικά να τα λέμε κι αυτά.
Γ.Δ.


«Νεκρά» φανάρια σε κόμβο
Πολλά τα τηλεφωνήματα και οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών για τα «νεκρά» φανάρια στον κόμβο προς την έξοδο για Λάγος, Λεωφόρο Στρατού, Δημοκρίτου.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος γιατί όλοι νομίζουν πως έχουν προτεραιότητα.
Μέρες τώρα αυτή η κατάσταση σ’ έναν από τους πλέον πολυσύχναστους κόμβους.
Αλήθεια πότε θα διορθωθεί η όποια βλάβη; Όταν γίνει το κακό;
Γ.Δ.


Τα έργα πού είναι;
Εντάξει, ο δήμος Ξάνθης διακρίθηκε στις εκδηλώσεις που έφεραν κόσμο στην πόλη και μπράβο στους εμπνευστές διότι αυτές βοήθησαν να κινηθεί η αγορά.
Πολύ θετικό, αλλά τα έργα, τί γίνονται;  Πού βρίσκονται; Ποια είναι; Πότε θα τα δούμε να υλοποιούνται;
Δεν διαφωνούμε με τις διοργανώσεις, απεναντίας, τις χρειάζεται η Ξάνθη.
Όμως το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει έναν δήμο είναι και τα έργα. Κι αυτά, απουσιάζουν. Το γιατί, μόνον ο δήμαρχος και οι στενοί συνεργάτες του το γνωρίζουν.
Θυμίζω προς όλους ότι ο χρόνος περνά, μειώνεται και η κρίση θα έρθει και θα είναι σκληρή.
Φιλική προτροπή: Βάλτε τις μηχανές να δουλέψουν αγαπητοί.
Γ.Δ.


Ψάχνουν πρόσωπα
Δεν είναι κακό, θα λέγαμε μάλιστα πως είναι και σωστό και καλό. Υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά και νυν, όπως και πρώην, βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία ψαξίματος νέων προσώπων για να «στήσουν» το συνδυασμό τους και άλλοι για να τον συμπληρώσουν.
Το ψάξιμο γίνεται στην κοινωνία των πολιτών. Άτομα με καταξίωση επαγγελματική, κοινωνικά δραστήρια και με προσφορά, αξιόπιστα και με ευρύτερη αποδοχή.
Είναι εύκολο αυτό; Όχι βέβαια διότι η δεξαμενή είναι και μικρή αλλά και δεδομένη.
Το ψάξιμο πάντως συνεχίζεται.
Γ.Δ.


Φοιτητικές εκλογές
Γυρίζω πίσω αρκετά χρόνια. Τότε μετά την μεταπολίτευση που το δυναμικό φοιτητικό κίνημα δονούσε τα αμφιθέατρα. Θυμάμαι την ορμή, τον αγώνα των παρατάξεων, τις αντιπαραθέσεις.
Παρόλες όμως τις αντιθέσεις τους, στις εκλογές υπήρχε αποδοχή κοινή των αποτελεσμάτων και η ΕΦΕΕ είχε την εκπροσώπησή της.
Μετά από λίγα χρόνια, τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Κάθε παράταξη έβγαζε τα δικά της αποτελέσματα, γεγονός που απαξίωσε την σοβαρότητα των εκλογών.
Όπως και φέτος, όπως και του χρόνου.
Το Φοιτητικό Κίνημα ουσιαστικά δεν εκπροσωπεί πλέον τους φοιτητές, η αποχή είναι στα ύψη και γενικά αυτό που ξεκίνησε ορμητικά, ξεστράτισε, έγινε ένα απλό ρυάκι χωρίς προοπτική και στόχους, παραρτήματα των κομμάτων οι φοιτητικές παρατάξεις.
Γ.Δ.


Ξεχωριστή πολιτικός
Γνωρίζω την Άννα Διαμαντοπούλου, παρακολουθώ τις δημόσιες τοποθετήσεις της και τις απόψεις της για διάφορα σοβαρά θέματα τόσο για τη χώρα μας όσο και διεθνή.
Η εκτίμησή μου είναι πως τόσο αυτή όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πως αποτελούν αξιόλογα και σημαντικά πολιτικά κεφάλαια για την Ελλάδα, που τελευταία μένουν αναξιοποίητα.
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σύντομη τοποθέτησή της στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα. Είπε: «Δεν αρκεί να μιλάμε και να υποσχόμαστε. Δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνικό κράτος αν δεν στηριχθεί και επεκταθεί το παραγωγικό κράτος ώστε να διανείμουμε δίκαια τον πλούτο. Μητέρα όλων των αλλαγών είναι η τεχνολογία. Είμαστε στη Δ΄Βιομηχανική Επανάσταση και εδώ είναι το στοίχημά μας. Το νέο ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του αυτό το στοίχημα του μέλλοντος. Η σοσιαλδημοκρατία είναι η κεντρική ιδέα για τον ευρύτερο χώρο που θα φέρει τις αλλαγές».
Γ.Δ.


Θα βάλει ψηλά τον πήχη;
Η συζήτηση και ο προβληματισμός μεταξύ ποδοσφαιρόφιλων συμπολιτών. Τους απασχολούσε -και δικαιολογημένα- το τι πρόκειται να κάνει φέτος η διοίκηση της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου. Δηλαδή εάν μετά την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων της ανεπιτυχούς προσπάθειας ανόδου στην Α΄Εθνική, φέτος, θα ξεκινήσει η προσπάθεια με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και οικονομική δυνατότητα για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Είναι στους στόχους αυτό το πρόγραμμα; Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να το υλοποιήσουν, ο μεγαλομέτοχος έχει αυτή την πρόθεση; Ή απλά η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει στην Β΄Εθνική, έτσι τυπικά και χωρίς άλλη προοπτική.
Αυτά ρωτούν, συζητούν και περιμένουν απαντήσεις οι φίλαθλοι της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Το κόστος θα συνεχιστεί
Μπορεί το καλοκαίρι φέτος να μην είναι το ίδιο αγωνιώδες όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, όμως ο προβληματισμός είναι έντονος.
Οι κυβερνήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις σκέφτονται τον πόλεμο από την εισβολή στην Ουκρανία. Κι αυτό διότι η αύξηση της τιμής της ενέργειας εκτόξευσε τα κόστη παραγωγής.
Παράλληλα τίθεται θέμα επάρκειας αγαθών παγκοσμίως με κίνδυνο λιμοκτονίας πληθυσμών σε Αφρική και Ασία.
Ήδη συζητούν για τη λήψη έκτακτων μέτρων στην Ευρώπη από τη μειωμένη ενέργεια.
Υπάρχουν πολλά και διάφορα θέματα μεγάλης προτεραιότητας που όλα θα κριθούν από τη διάρκεια του πολέμου. Ναι, η μοναδική αιτία είναι ο πόλεμος, η εισβολή χωρίς λόγο και αιτία της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Γ.Δ.


«Μητσοτάκης γιοκ»
Τον ξέγραψε ο Ερντογάν τον Μητσοτάκη μετά από αυτό που του έκανε! Α πα πα, δεν του ξαναμιλάει του Κυριάκου! «Μητσοτάκης γιοκ»! Έτσι δήλωσε μαινόμενος! Βάι …βάι αυτός έγινε χαλί στα πόδια του, μέχρι και χαλβά από στραγάλια που έκανε η Εμινέ τον κέρασε κι εκείνος πως του το ξεπλήρωσε; Με το να δείξει τον χάρτη του με την γαλάζια πατρίδα, να μιλήσει για αναθεωρητισμό, να κάνει συμφωνία με τους Αμερικανούς για τα F35, να μιλήσει στο Κογκρέσο και να τον χειροκροτούν και τέλος να φέρει εμπόδια και στην αγορά των δικών του F16. Αυτό ήταν λοιπόν «Μητσοτάκης γιοκ»!
(Πίσω στα δικά μας): Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν κατονόμασε την Τουρκία και ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές δεν κατάλαβαν ποιους εννοούσε! Τόσο υποτίμηση…
Πάντως οι Τούρκοι κατάλαβαν μια χαρά αλλιώς γιατί αυτές οι αντιδράσεις;
Μ.Ξ.


Παρά τις δυσκολίες τα πήγαν καλά
Απολογισμό πεπραγμένων έκανε η Διοικητήρια του νοσοκομείου για τα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν η πιο δύσκολη διετία γιατί το νοσοκομείο μας όπως και όλα τα υπόλοιπα κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κατάσταση με την πανδημία που χτύπησε μάλιστα με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό μας ιδιαίτερα κατά το πρώτο κύμα. Πάνω από 26.000 νοσηλεύτηκαν και πάνω από 80.000 πέρασαν από τα Επείγοντα. Παρά τις αδυναμίες κυρίως σε θέματα υποστελέχωσης, η αλήθεια είναι ότι τα έβγαλαν πέρα. Όπως αναγνώρισε και η κα Διοικήτρια το νοσοκομείο κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία επενδύοντας στην ευφυΐα των στελεχών του. Το προσωπικό δούλευε σε πολύ δύσκολες συνθήκες  με μεγάλη ευσυνειδησία και υπομονή.
Ένας απολογισμός με θετικό πρόσημο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…