Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει πρώτη η Πανσπουδαστική στο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνικής

Παραμένει πρώτη η Πανσπουδαστική στο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνικής

0

Πανελλαδική διχογνωμία για την πρωτοκαθεδρία από ΠΚΣ και ΔΑΠ

Στο ΣΦΠ 4 έδρες καταλαμβάνει η ΠΚΣ, από 2 ΔΑΠ και Bloco, και από 1 ΕΑΑΚ, Αγωνιστικές Κινήσεις και η άλλοτε κραταιά στην Πολυτεχνική ΠΑΣΠ

Αλαλούμ έχει επικρατήσει με το κλείσιμο της κάλπης των φοιτητικών εκλογών, αφού πανελλαδικά ΠΚΣ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκονται σε διαμάχη ως προς τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα πανελλαδικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ανά ίδρυμα και τμήμα η πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας έρχεται πρώτη «σπάζοντας» μετά από την τριετία της αποχής από τις φοιτητικές κάλπες την πρωτοκαθεδρία της ΔΑΠ. Το Bloco, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΕΑΑΚ αποδέχονται την πρωτιά της ΠΚΣ, ωστόσο η ΔΑΠ με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε διατείνεται ότι κατέλαβε την πλειοψηφία στην πλειονότητα των συλλόγων.

Πρώτη με 229 ψήφους στην Πολυτεχνική η ΠΚΣ

Στον ενιαίο σύλλογο φοιτητών Πολυτεχνικής πάντως, η Πανσπουδαστική διατηρεί την πρωτιά, και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο σύλλογο.

Σε δηλώσεις στο «Ε» προχώρησαν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΠΚΣ και της ΔΑΠ-ΝΔΦ, μιας και κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στους ΣΦΠ στην Ξάνθη.

Από το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ, η Χριστίνα Στεργίου, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα εξέφρασε τον μεγαλύτερο αγώνα των φοιτητών. Ως πρώτη δύναμη σε όλη την Ελλάδα κρατάμε ζωντανά τα πανεπιστήμια, κάτι που αποδεικνύει την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Χαιρετίζουμε τους φοιτητές που προσήλθαν μαζικά. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας ενισχύει συνάμα με αισιοδοξία».

Από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦ, ο Νίκος Σταμέλος επεσήμανε: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε φοιτητή που μας στήριξε .Είμαστε εδώ για να καλυτερεύσουμε την φοίτηση στα πανεπιστήμια .Είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η αποδοχή που εισπράξαμε από τους φοιτητές στο πλαίσιο ενός δύσκολου εγχειρήματος μετά από χρόνια αποχής. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά  με γνώμονα την πρόοδο».

Μαλώνουν ΠΚΣ και ΔΑΠ για την πρωτιά

Σύμφωνα με τα πανελλαδικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η ΠΚΣ ψήφισαν συνολικά 51.890 φοιτητές και έγκυρα ήταν τα 49.914, ενώ 1.266 ήταν τα λευκά. Πρώτη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με 16.684 (33,43%) και ακολουθεί η ΔΑΠ με 13.807 (27,66%).

Η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωσή της που αμφισβητεί τα αποτελέσματα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, «με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%. Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%. Σημειώνεται ότι το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28%.Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα».

Πανελλαδικά αποτελέσματα από ΠΚΣ

ΨΗΦΙΣΑΝ : 51890

ΕΓΚΥΡΑ:49914

ΑΚΥΡΑ:1976

ΛΕΥΚΑ:1266

ΠΚΣ:16684-33.43%

ΔΑΠ:13807-27.66%

ΠΑΣΠ:5056-10.13%

ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ:4992-10.00%

ΕΑΑΚ:2642-5.29%

BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ):1267-2.54%

ΛΟΙΠΑ:4200-8.41%

Αποτελέσματα στην Πολυτεχνική Ξάνθης

ΠΚΣ 229 ψήφοι 4 έδρες
ΔΑΠ 119 ψήφοι 2 έδρες
BLOCO 99 ψήφοι 2 έδρες
ΕΑΑΚ 92 ψήφοι 1 έδρα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 54 ψήφοι 1 έδρα
ΠΑΣΠ 52 ψήφοι 1 έδρα

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…