Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πάνω από 1.000 ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Πάνω από 1.000 ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

0

Ο Στάθης Γιαννακίδης είναι ο μόνο από την Ξάνθη μεταξύ των δέκα μελών της ΑΜΘ στην Κεντρική Επιτροπή

172.000 οι ψηφίσαντες στις εκλογές της Κυριακής, πάνω από 110.000 οι νέες εγγραφές. Αλ. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών, τότε, κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές»

 

Με 172.000 ψηφίσαντες, μεταξύ των οποίων πάνω από 110.000 νέες εγγραφές ολοκλήρωσε τις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε, όπως αναμενόταν, πρόεδρος του κόμματος ως μοναδικός υποψήφιος με αποδοχή άνω του 95%.

Στη δήλωσή του μετά την εκλογική διαδικασία ο ίδιος δήλωσε: «γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία. Μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Πάνω από όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν, προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη.

Και θέλω να υπενθυμίσω: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών, τότε, κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας».

 

780 νέα μέλη από την Ξάνθη

Στα εκλογικά τμήματα που στήθηκαν σε τέσσερα σημεία του νομού μας, ψήφισαν πάνω από 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα 780 αποτελούσαν νέες εγγραφές. Τα αποτελέσματα δεν είναι διαθέσιμα ακόμη, ωστόσο, με ασφάλεια εκλέγεται ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ο Στάθης Γιαννακίδης. Είναι ο μόνος μεταξύ των 10 που αναδεικνύονται από την ΑΜΘ για το κεντρικό πολιτικό όργανο του κόμματος. Οι σύνεδροι από την Περιφέρειά μας θα είναι συνολικά πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ξάνθης αναφέρει: «Από σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχίας φτάνουν τις 172.000. Η οργάνωση της Ξάνθης τριπλασίασε τη δύναμή της με πάνω από 1.000 μέλη. Συγχαρητήρια για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, στις εφορευτικές επιτροπές, για την ανάδειξη του προέδρου μας και της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και σε ολόκληρη την οργάνωση για τη δύσκολη καμπάνια ενημέρωσης που προηγήθηκε. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες ανθρώπους και από σήμερα συντρόφους και συντρόφισσες, που στήριξαν τη μεγάλη προσπάθεια ανατροπής.

Από σήμερα είμαστε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι. Στείλαμε τον λογαριασμό πίσω και σε λίγο θα στείλουμε αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση εκεί που της αξίζει.

Η μεγάλη ανατροπή, η μεγάλη αλλαγή με την κοινωνία όρθια είναι πλέον θέμα χρόνου».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…