Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ώρα ευθύνης

Ώρα ευθύνης

0

Οι εκλογές για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή, στις 15 του Μάη, πλησιάζουν κι εμείς πρέπει να πάμε με καθαρή ψυχή, έχοντας κάνει αυτοκριτική και αναστοχασμό, ώστε να βγούμε από αυτή τη διαδικασία, ενωμένοι σαν μια γροθιά, γεγονός που θα κερδίσει την αξιοπιστία των πολιτών!

Η ώρα της κάλπης μας φέρνει αντιμέτωπους με λάθη του παρελθόντος και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να μην τα επαναλάβουμε.

Η ψήφος μας πρέπει να λαμβάνει υπόψιν το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας,  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή: έχοντας, από τη μια πλευρά, μια αλαζονική κυβέρνηση που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και από την άλλη, ένα δοκιμαζόμενο λαό, στα όρια της φτώχειας, που ψάχνει απεγνωσμένα, τρόπο να γλιτώσει από τα δεινά.

Άρα, ο στόχος των εσωκομματικών, αυτών,   εκλογών, είναι να προκύψει ένας ενωμένος, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να αποτελέσει παρελθόν στις επόμενες εθνικές εκλογές η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Είμαι σίγουρη, ότι θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο τα παραπάνω, πράττουμε το σωστό, από τη στιγμή που είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη.

Σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα,  όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,  όμως την κρίσιμη αυτή στιγμή, πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας.

Επίδικο:

Να λέμε,  συντρόφισσα και σύντροφε και να γεμίζει το στόμα και η ψυχή μας, όπως ακριβώς, σημαίνει η ετυμολογία της λέξης: συν+τρέφω, όπου σε ένα τραπέζι είναι ευπρόσδεκτοι άνθρωποι με κοινά οράματα,  απόψεις και πιστεύω κι όλο αυτό να αναβλύζει ενότητα!

Να μαζευόμαστε σε συνεστιάσεις και να γεμίζει η καρδιά μας χαρά,  που θα συμφάγωμε και θα υψώσουμε το ποτήρι, εννοώντας το “στην υγεία μας”.

Να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, μη νιώθοντας ενοχές.

Να λέμε τη γνώμη μας, χωρίς να ακούμε ειρωνικά σχόλια  ή να βλέπουμε μορφασμούς αποδοκιμασίας.

Και αυτό να γίνεται συνεχώς…

Το “Καληνύχτα,  Κεμάλ,  αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ” να μην τραγουδιέται από χείλη και να μην κυριαρχεί στη σκέψη κανενός μας…

Αυτόν τον κόσμο οραματίζομαι,   με την επικράτηση της αριστερής ιδεολογίας.

Αυτόν τον κόσμο έχουμε την ευκαιρία να τον αλλάξουμε…

Αυτόν τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε…

Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή
Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…