Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο συγγραφές του «Σασμού, Σπύρος Πετρουλάκης στην Κομοτηνή με το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη»

Ο συγγραφές του «Σασμού, Σπύρος Πετρουλάκης στην Κομοτηνή με το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη»

0

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν η Ρένα Σαμαρά-Μάινα, η Λεύκη Σαραντινού και ο Βασίλης Βαφειάδης

Ο δημοφιλής συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, που έχει γράψει και το «Σασμό», θα βρίσκεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 19:30, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Δημοκρίτου και Β. Στουκόπουλου) για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη», να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μαζί του θα είναι η φιλόλογος Ρένα Σαμαρά-Μάινα, αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η συγγραφέας και ιστορικός Λεύκη Σαραντινού, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με μουσική η Λεύκη Σαραντινού, ο Βασίλης Βαφειάδης και ο συγγραφέας. Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με τα Βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση», και τον Σύλλογο Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης».

Πληροφορίες για το νέο βιβλίο

Χανιά σήμερα:

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Τη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…