Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι κυπελλούχους ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2022 επικρατώντας της Ασπίδας με 78-72 στον τελικό

Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι κυπελλούχους ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2022 επικρατώντας της Ασπίδας με 78-72 στον τελικό

0

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου και του Σάββα Μελισσόπουλου

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κέρδισε με 78-72 την Ασπίδα στον τελικό κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κατακτώντας έτσι το συγκεκριμένο τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία του.

Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ οργάνωσε μία όμορφη εκδήλωση με παρουσίαση των παιχτών και προπονητών πριν την αναμέτρηση που ενθουσίασε τους φιλάθλους, ενώ τιμήθηκε μέσω του προέδρου Παναγιώτη Σταυρακάρα, ο Απόστολος Κουτσογιάννης που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για την πολυετή προσφορά του.

Ο Λεύκιππος προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό του και να σημειώσει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς το προβάδισμα (3-11) και να μπει σε θέση οδηγού. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προηγούνται 13-25.

Η Ασπίδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (13-30) βρήκε τις δυνάμεις να αντιδράσει και με «όπλο» την καλή της άμυνα και την υπεροχή της στα ριμπάουντ, μείωσε την διαφορά στου 6 πόντους με την λήξη του 2ου δεκαλέπτου.

Όπως ήταν φυσικό η διαφορά των 6 πόντων δεν προσέφερε «άνεση» στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ενώ και η Ασπίδα έβλεπε τις προσπάθειες της να καρποφορούν. Έφτασε την διαφορά στο καλάθι (41-43) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε ο Χρήστου που με προσωπικούς πόντους κατάφερε στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου να δώσει προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα του (52-60).

Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τις ομάδες να σημειώνουν συνεχόμενα καλάθια και την διαφορά να παραμένει στα επίπεδα των 6-8 πόντων. Η τελευταία απόπειρα της Ασπίδας να επιστρέψει στο παιχνίδι έγινε με το τρίποντο του Σανούδου (66-67) αλλά και πάλι ο Χρήστου με καλάθι και φάουλ έφερε την διαφορά στους 4 πόντους.

Στο 68-72 (1:10 πριν το τέλος) ο Χρήστου αστόχησε σε τρίποντο ο «εργάτης» Δεληγιάννης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μανάκας με το 4ο τρίποντο του έγραψε το 68-75, καθαρίζοντας έτσι τον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 30-36,52-60,72-78

Διαιτητές: Ξενικάκης – Ντούρας – Ισιγώνης

Ασπίδα (Στεφανίδης – Κασαρτζίδης): Λυμπεράκης, Παπαδάκης 14 (2), Στουρνάρας 6 (2), Καρανικολίδης, Παπανικολάου 8 (1), Σανούδος 6 (2), Παυλάκης 8 (1), Κουτσογιάννης 15, Παναγιωτόπουλος 9 (3), Καρά Αχμέτ, Ρούμογλου 6, Καμπούρης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Δώδος – Ρετζέπης): Κατσαμούρης 12 (2), Γκοβέσης, Μακαρατζής 9, Πουργιάζης, Πεχλιβανίδης, Σαββίδης 3 (1), Δεληγιάννης 5, Μανάκας 18 (4), Λιάτσας, Παπαδήμας 3, Καλεντζή, Χρήστου 28 (2)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…