Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

Νέα μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

0

Πτωτικές τάσεις σε επτά από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 23 έως 29 Μαΐου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 16 έως 22 Μαΐου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποιητικές τάσεις σε τέσσερεις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές και αυξητικές τάσεις σε μία από τις δώδεκα (1/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Οι πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν ήταν οριακές και παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-28%), στην Ξάνθη (-27%), στη Θεσσαλονίκη (-25%), στο Βόλο (-20%), στη Λάρισα (-19%), στην Πάτρα (-17%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-12%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό στα Ιωάννινα (-4%), στο Ηράκλειο (+2%), στα Χανιά (+5%) και στην Κέρκυρα (+8%). Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+126%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…