Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέα καταδίωξη διακινητή κοντά στο Σώστη Ροδόπης

Νέα καταδίωξη διακινητή κοντά στο Σώστη Ροδόπης

0

Άνδρας μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες με ΙΧ που είχε υπεξαιρεθεί-Σύλληψη διακινητή και στον Έβρο, έκανε διακίνηση με βάρκα από το ποτάμι

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαΐου, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, δύο διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Το πρωί της Δευτέρας, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης (ύψος οικισμού Σώστη), αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός–διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο δράστης επιχείρησε μετά την ακινητοποίηση του οχήματος να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς, επίσης για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 3-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, το πρωί της Τρίτης, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη του διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα πέντε  άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

19χρονος οδηγούσε στην περιοχή του λιμανιού Καβάλας χωρίς δίπλωμα

Του επιβλήθηκε πρόστιμο   Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 19…