Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μια βραδιά αγάπης και σεβασμού για την Πηνελόπη Καμπάκη-Βιουγιουκλή

Μια βραδιά αγάπης και σεβασμού για την Πηνελόπη Καμπάκη-Βιουγιουκλή

0

Παρουσιάστηκε από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ ο τιμητικός τόμος με τίτλο «Γλωσσανθοί» με αφορμή την αφυπηρέτησή της

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με συγκίνηση και το γνωστό της ταπεραμέντο μοιράστηκε η ίδια με τους παρευρισκόμενους και όχι μόνο

Την Παρασκευή 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Τιμητικού Τόμου με τίτλο «Γλωσσανθοί» για την Ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Εκεί, με αφορμή την αφυπηρέτησή της παρουσιάστηκε το έργο, αλλά και ο χαρακτήρας με τον οποίο εμπλούτισε το τμήμα ακαδημαϊκούς και φοιτητές η ίδια ως καθηγήτρια. Παράλληλα, έλαβε χώρα η τελετή απονομής βραβείων αριστείας της Σχολής Κλασικών κι Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ και ακολούθησαν οι εργασίες του 2ου Colloquium Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών.

Σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη με συγκίνηση, σεβασμό, υπερηφάνεια και όμορφες ακαδημαϊκές αναμνήσεις, παραβρέθηκαν όλοι όσοι θέλησαν να την τιμήσουν και να μοιραστούν μαζί της όσα η ίδια ενέπνευσε με την ακαδημαϊκή της διαδρομή.

Η ίδια ,βαθύτατα συγκινημένη, με το γνωστό ταπεραμέντο και το αβίαστο χαμόγελο, ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν και είναι στο πλευρό της και δεν παρέλειψε να σκιαγραφήσει μέσα σε λίγες γραμμές μερικές από τις όψεις της ερευνητικής της δουλειάς στο ΔΠΘ και με έμφαση σε αυτά που ενδιαφέρουν την Θράκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …