Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με παράσταση διαμαρτυρίας απαντά ο Διδασκαλικός Σύλλογος στις πανελλαδικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα

Με παράσταση διαμαρτυρίας απαντά ο Διδασκαλικός Σύλλογος στις πανελλαδικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα

0

Αντιδρά στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω του προγράμματος PISA

Παράσταση διαμαρτυρίας στο 7ο δημοτικό σχολείο πραγματοποίησε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζοντας την αντίθεση του στις πανελλαδικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα που εφαρμόζει πιλοτικά φέτος το υπουργείο σε 300 δημοτικά και σε 300 γυμνάσια της χώρας. Ο νόμος προβλέπει τη διενέργεια εξετάσεων στη Στ’ τάξη και Γ’ Γυμνασίου στη γλώσσα και στα μαθηματικά με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα και σε άλλες τάξεις.

Όπως καταγγέλλει ο ΔΣΞ: «Οι εξετάσεις στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και στην απίσχναση του αναλυτικού προγράμματος σε βασικές δεξιότητες απομακρύνοντας την εκπαίδευση από την ολόπλευρη μόρφωση. Λέμε όχι στην κατηγοριοποίηση των παιδιών».

Στο πλαίσιο της γνωστοποίησης της διαμαρτυρίας, ο διδασκαλικός σύλλογος απέστειλε και επιστολή προς τους γονείς των μαθητών της Στ’ δημοτικού που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «το Υπουργείο θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι είναι για το «καλό των παιδιών σας», ότι «με βάση τα αποτελέσματά του θα βελτιώσουμε την εκπαίδευση», ότι είναι διαγωνισμός «ανώνυμος και αντικειμενικός» άρα δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε. Χωρίς να παίρνει καν υπόψη ότι τα παιδιά μας έχουν βγει από μια δύσκολη, μακρόχρονη διαδικασία κλειστών σχολείων και τηλε- «εκπαίδευσης» λόγω της πανδημίας, και που όλοι αναγνωρίζουν τα κενά στη μάθηση που αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει. Μια διαδικασία που συνεχίστηκε και τη φετινή σχολική χρονιά, με πολλές και συχνές απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών , αποτέλεσμα των ανύπαρκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών της Ξάνθης

Ενώ πρόσφατα έγιναν εργασίες συντήρησής τους, ήδη πολλές είναι ξεθωριασμένες θέτοντας σε κ…