Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

Λαβράκι βουτύρου τυλιχτό σε λαχανόφυλλα

0

-1 λαβράκι του κιλού καθαρισμένο

-1 μέτριο λεμόνι, χυμός (για τη μαρινάδα)

-1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)

-2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα (για τη μαρινάδα)

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο

-1 κουτ. του γλυκού αλάτι

-1 πολύ μικρή πρέζα πιπέρι, μαύρο

-1 πολύ μικρή πρέζα κύμινο, σκόνη

-1 πολύ μικρή πρέζα κόλιανδρο, σκόνη

-7 φύλλα μεγάλα λάχανου

-αλάτι (για τη μαρινάτα)

Τοποθετείτε το πολτοποιημένο κρεμμύδι σε ένα μπολ και του προσθέτετε λίγο αλάτι. Το αφήνετε για 25 λεπτά να «βγάλει» τα υγρά του. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το λεμόνι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το ψάρι σε ένα μικρό επίπεδο σχεδόν πυρέξ. Το περιχύνετε με τη μαρινάδα και το αφήνετε για τουλάχιστον 1 ½ ώρα, γυρίζοντας το ψάρι 2-3 φορές, ώστε να μαριναριστεί ομοιόμορφα. Pίχνετε τα φύλλα του λάχανου σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά. Τα τραβάτε από το νερό προσεκτικά, χωρίς να σας σπάσουν και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Στρώνετε τη βάση ενός μικρού πυρέξ με τα φύλλα από το λάχανο, τα οποία αφήνετε να περισσεύουν από τα χείλη του σκεύους. Τραβάτε το ψάρι από τη μαρινάδα και χωρίς να το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω στα φύλλα του λάχανου. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και πασπαλίζετε με αυτό το ψάρι. Κλείνετε το ψάρι μέσα στα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με αυτό τα φύλλα του λάχανου από πάνω. Βάζετε στο ταψί 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 200°C. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό μέσα στα φύλλα, που τα ανοίγετε στο τραπέζι.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…