Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεσήκωσαν το κοινό οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Ξεσήκωσαν το κοινό οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

0

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αντίκα, στο πλαίσιο του 7ου φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» μουσικών σχολείων

Με θερμά λόγια για τους πρώην μαθητές του σχολείου και για το θεσμό μίλησαν ο διευθυντής του σχολείου, ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού

Το απόγευμα της Τρίτης  πραγματοποιήθηκε η συναυλία αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στην πλατεία Αντίκα, αφού προηγήθηκε την προηγούμενη μέρα η συναυλία των δημοτικών σχολείων.Το μουσικό αυτό συναπάντημα είχε για ακόμη μία μέρα μεγάλη απήχηση σε κοινό όλων των ηλικιών κι αυτό αποδεικνύεται με το πλήθος κόσμου που «κατέκλυσε» την πλατεία.

Συμμετείχαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιάννης Τσαρσιταλίδης ,Σοφία Γρηγοριάδου, Γιώργος Καραλανίδης, Γιάννης Κουτσούμπας, Χριστίνα Λουκίδου, Τάσος Καουσλίδης, Νόνα Κυριαζοπούλου κ.ά.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης,Χρήστος Βαρδικελδόγλου, ο οποίος είπε: «Δεύτερη μέρα του 7ου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Ξάνθη Πόλις Ονείρων με τη συναυλία των αποφοίτων του σχολείου μας. Τα παιδιά πλέον καταξιωμένοι μουσικοί καλλιτέχνες ,τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Εύχομαι ολόψυχα κάθε επαγγελματική και προσωπική πρόοδο και καταξίωση. Θα ήθελα να αφιερώσω την παρούσα μουσική συναυλία σε ένα μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης που τον Ιούνιου του 2019 σε ηλικία μόλις 17 ετών έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, καθώς επίσης και στον υποδιευθυντή του σχολείου μας ,Παναγιώτη Κουτάκη, που λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί».

Στη συνέχεια, μίλησε ο Αντιδήμαρχος ,Μ. Φανουράκης που τόνισε: «Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση εδώ πάνω. Θα κάνω μία αναδρομή. Νιώθω ευλογημένος που και εγώ προσωπικά έβαλα το λιθαράκι μου για να προετοιμαστεί αυτό το φεστιβάλ. ’’Αγκαλιάζεται’’ και η ανταπόκριση σε όλη την πόλη, αλλά και πέρα από τα σύνορά της είναι μεγάλη. Ο δήμος και η περιφέρεια έχουν υποχρέωση να το πριμοδοτούν».

Τέλος, και ο  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης, Ηλ. Ασκαρίδης  απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους και όπως είπε «άφησε την βραδιά να μιλήσει»!

Το λόγο πήραν οι μουσικοί της Ξάνθης που με σύγχρονους ήχους πρόσφεραν μια υπέροχη βραδιά.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…