Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησε η λειτουργία των ηλεκτρονικών πληρωμών στο δήμο Ξάνθης

Ξεκίνησε η λειτουργία των ηλεκτρονικών πληρωμών στο δήμο Ξάνθης

0

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις οφειλές τους στο δήμο και να εξοφλούν άμεσα μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας του συστήματος ΔΙΑΣ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ενεργοποίηση της ψηφιακής θυρίδας στον Δήμο Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση των πολιτών η υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών οφειλών.

Η υπηρεσία απευθύνεται στο σύνολο των δημοτών, για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

«Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τα ειδοποιητήρια και τις βεβαιωμένες οφειλές τους και στη συνέχεια να πληρώνουν ηλεκτρονικά το σύνολο ή μέρος αυτών ανέπαφα με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής ή με κάρτα», τόνισε ο κ. Φανουράκης επισημαίνοντας τη συστηματική εργασία που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με την εφαρμογή του Open1EasyPay τόσο οι Πολίτες όσο και ο Φορέας απολαμβάνουν μια σειρά πλεονεκτημάτων.

Με τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές του Δήμου Ξάνθης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

α) να ενημερωθούν για τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον Δήμο,

β) να εξοφλήσουν άμεσα και ηλεκτρονικά μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας του συστήματος ΔΙΑΣ,

γ) να δουν – εκτυπώσουν τα ήδη εκδοθέντα ειδοποιητήρια οφειλών τους,

δ) να κατασκευάσουν και να εκτυπώσουν καινούριο ειδοποιητήριο ομαδοποιώντας οφειλές και να εξοφλήσουν τις επιλεγμένες οφειλές τους

ε) να δουν την καρτέλα των στοιχείων οφειλέτη που τηρεί γι’ αυτούς ο Δήμος.

Η σύνδεση στην υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών στο taxisnet, όταν αυτό ζητηθεί από την σχετική υπηρεσία-σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η εξόφληση της οφειλής στην συνεργαζόμενη τράπεζα, μέσω e-banking, phone-banking ή με κάθε άλλο διαθέσιμο κανάλι εξυπηρέτησης των συνεργαζόμενων με το ΔΙΑΣ τραπεζών, γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών στο taxisnet. Στην καρτέλα οφειλέτη εμφανίζονται μόνο οι βεβαιωμένες οφειλές που συνδέονται με το ΑΦΜ του.

Προϋποθέσεις πληρωμής

1) Ως ημερομηνία εξόφλησης της οφειλής λογίζεται η ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος Ξάνθης στη συνεργαζόμενη Τράπεζα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές για την ημερομηνία πραγματοποίησης της μεταφοράς κάθε πιστωτικού ιδρύματος από το οποίο γίνεται η πληρωμή.

2) Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σημειώνεται ότι Χρηματικοί Κατάλογοι και προσαυξήσεις εξοφλούνται εμπρόθεσμα αν η κατάθεση έχει πραγματοποιηθεί έως την ημερομηνία λήξης τους

3) Ο Οφειλέτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρεί.

4) Σε περίπτωση που ο οφειλέτης διαπιστώσει ότι κάποια από τα στοιχεία του στην καρτέλα του Δήμου είναι λάθος ή επιθυμεί να κάνει κάποια αλλαγή τότε μπορεί να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τη διόρθωση των στοιχείων του, στο email: esoda@cityofxanthi.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Εκφράζει την ενόχλησή …